Legyen Neked is szívügyed az életmentés!
Támogasd munkánkat, támogasd a mentőket!

Segítek!

Tömeges baleset esetén segít úrrá lenni a káoszon

Egy tömegkarambol vagy egy buszbaleset képei könnyen a tudatunkba vésődnek – a tucatnyi sérült, sok esetben a gyerekek érintettsége szinte felfoghatatlanná teszik az ilyen tragédiákat. A mentőknek pedig nemcsak pszichés megterhelést, de hatalmas szakmai feladatot is ad egy tömeges baleset helyszíne, ahol a gyors és helyes döntéseken életek is múlhatnak. Ezt könnyíti meg egy különleges felszerelés.

A feltűnő színű, sárga-zöld kockás Tömeges baleseti táska tartalma a mentődolgozók igényei és tapasztalatai szerint lett kialakítva azzal a céllal, hogy a lehető leghatékonyabbá tegye a helyszínen dolgozó bajtársak munkáját.

A nagyszámú, sokszor súlyos sérült ellátása összehangolt csapatmunkát igényel. Együtt dolgozik a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentőszolgálat: roham- és esetkocsik, speciális járművek, adott esetben a légimentők helikoptere is a balesethez érkezik, miközben sok esetben már a helyszín biztosítása is óriási feladatot jelent.

Gyors, de mégis megfontolt döntéseket kell hozni: mely sérültek ellátása a legsürgősebb, és hogyan lehet őket a leghamarabb a megfelelő kórházba szállítani? Ezek a mentésszervezés legnehezebb pillanatai. Miközben sok sérült sokkos állapotban van, elengedhetetlen, hogy a felelősök megőrizzék belső nyugalmukat és átlássák a szituációt – ebben nyújt óriási segítséget a tömeges baleseti táska.

TÖMEGES BALESETI TÁSKA – Segít úrrá lenni a káoszon

A táskában helyet kap a mentésben részt vevő minden fontos szereplő speciális láthatósági mellénye, hogy a helyszínen könnyen megtalálhatók legyenek; színes karszalagok, amelyekkel egyszerűen megkülönböztethetőek a sürgős ellátást igénylő sérültek, és speciális felírótáblák, amelyeken gyorsan rögzíthetők a szükséges adatok és teendők. Ezek az eszközök lényegesen szervezettebbé és így gyorsabbá teszik a mentést, így végső soron az adott helyzetben életek múlhatnak a baleseti táska használatán.

Adománya segítségével most újabb mentőautókat szerelhetünk fel Tömeges baleseti táskával, hogy bajtársaink időt és ezáltal életet nyerhessenek a tömegszerencsétlenségek áldozatainak.