Legyél Te is életmentő! Adományod életet ment.

1% – Legyen Neked is szívügyed az életmentés!

Segítsd adód 1%-ával az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját!
Adószámunk: 18252831-2-43

Az 1% nekünk sokat számít!

"Az, hogy a mentőknek a legkorszerűbb felszerelések álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, közös felelősségünk. Kérjük, támogassák az Országos Mentőszolgálat Alapítványt adójuk 1%-val. Legyen az életmentés közös szívügyünk!"

- Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvívője

Te is nekünk adod?

Felajánlásodból életmentő eszközöket vásárolunk az ország mentőállomásainak, így újraélesztőgéppel, lélegeztetőgéppel vagy speciális égési kötszerrel segítjük az életmentést az ország egész területén.

2020-ban több mint 450 millió Ft értékben adtunk át eszközöket bajtársaink részére.

Mennyit ér az adó egy százalékom?

A nekünk felajánlott adó egy százalék átlagos értéke 5 907 Ft volt 2019-ben. Mivel tavaly több mint 39 000 fő gondolta úgy, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját segíti, így a felajánlások összege rekord értékű, 231 527 319 Ft volt!

Ha sokan összefogunk, akkor nagy segítséget tudunk nyújtani!

Nekünk a Te szja 1%-od is sokat számít! Köszönjük, hogy az életmentést segíted ezzel a lényegében 5 907 forintos felajánlással!

Hogyan ajánljam fel?

A személyi jövedelemadó egy százalékát legkésőbb 2021. május 20-ig lehet felajánlani, és a felajánlást az szja-bevallásoddal együtt vagy külön is benyújthatod.

• A személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2021. május 20-ig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen) a 20SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 20EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhetsz,
  • bevallási tervezeted online javítása esetén is lehetőséged van az elektronikus felületen az szja 1+1 százalékáról rendelkezni,
  • a bevallástól elkülönülten 2021. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz a 20SZJA EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban),
  • rendelkezésed csak akkor lesz érvényes, ha adódat befizetted és nincs adótartozásod.

Nagyon fontos, hogy csak 1 civil szervezet, és 1 egyház vagy köztestület számára ajánlhatod fel adód 1+1%-át! Tehát évente csak egy ilyen rendelkezést tölts ki.

A rendelkező nyilatkozatot letöltheted és kinyomtathatod innen:

Támogatásod adómentes!

Fontos, hogy a 2021. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód egy százalékáról, a rendelkezésed érvénytelen és késedelmedet igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

Sokan azt gondolják, hogy adójuk 1%-a nem sokat ér. Pedig sok kicsi sokra megy.

- dr. Czakler Éva, az OMSZ központi mentőállomásának vezető főorvosa, Alapítványunk kuratóriumának alelnöke

Hogyan tudok rendelkezni adóm egy százalékáról?

A képre kattintva letölthető rövid és egyszerű útmutatóval örömmel segítünk a rendelkezés megvalósításában. Talán elsőre túl összetettnek, így nehézkesnek tűnhet ez a feladat, és az ember nem szívesen kezd hozzá bonyolult kitöltésekhez. De ez nem az. Itt a bizonyíték, aminek segítségével valóban néhány perc alatt megtörténhet a mentők számára is oly értékes rendelkezés:

További útmutatás:

Miért nekünk ajánld fel adód 1%-át?

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért és társaikért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben. Hiszünk a bajtársiasságban, a józan emberi gondolkodásban és a segítségnyújtás örömében. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) központi alapítványaként azért dolgozunk, hogy

• segítsük az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek műszaki fejlesztését,
  • a dolgozók munkakörülményeinek javítását,
  • a bajtársak nagyobb társadalmi megbecsülését,
  • és edukációs programjainkon keresztül növeljük a lakosság elsősegélynyújtási ismereteit.

Alapítványunk a beérkező támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatja az életmentők munkáját.

Köszönjük, ha Alapítványunk, és így a mentők támogatása mellett döntesz!

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Fővárosi Bíróság által 01-01-9331 nyilvántartási számon bejegyzett közhasznú alapítvány.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány javára befolyó adományok és szja 1% felajánlások adómentes támogatások.