Segítsd adód 1%-ával a mentők munkáját!
Legyél Te is életmentő!

1% – Legyen Neked is szívügyed az életmentés!

Rendelkezz az életmentés javára, segítsd adód 1%-ával Magyarország 256 mentőállomásán szolgálatot teljesítő bajtársaink munkáját, akik éjjel-nappal Érted dolgoznak!

Adószámunk: 18252831-2-43

Az 1% nekünk sokat számít!

Te is nekünk adod?

Felajánlásodból életmentő eszközöket vásárolunk az ország mentőállomásainak, így újraélesztőgéppel, lélegeztetőgéppel vagy speciális égési kötszerrel segítjük az életmentést az ország egész területén.

2021-ben több mint 1 milliárd Ft értékben adtunk át eszközöket bajtársaink részére.

Miért nekünk ajánld fel?

A mentők érted, mi pedig a mentőkért vagyunk - ha minket támogatsz, az életmentőket támogatod. Alapítványunk a beérkező támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatja az mentők munkáját.

Mennyit ér az adó egy százalékom?

A nekünk felajánlott adó egy százalék átlagos értéke 6 377 Ft volt az elmúlt évben. Mivel 2021-ben több mint 48 300 fő gondolta úgy, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját segíti, így a felajánlások összege rekord értékű, 308 239 867 Ft volt!

Ha sokan összefogunk, akkor nagy segítséget tudunk nyújtani!

Nekünk a Te szja 1%-od is sokat számít! Köszönjük, hogy az életmentést segíted ezzel a lényegében 6 400 forintos felajánlással!

Hogyan tudok rendelkezni adóm egy százalékáról?

A személyi jövedelemadó egy százalékát legkésőbb 2022. május 20-ig lehet felajánlani, és a felajánlást az szja-bevallásoddal együtt vagy külön is benyújthatod.

Interneten keresztül:

1. Lépj be a NAV eSZJA felületére ügyfélkapun keresztül.
  2. Jobb oldalt találod az 1+1%-os nyilatkozatodat. Kattints!
  3. Töltsd ki a nyilatkozatot, add meg adószámunkat: 18252831-2-43
  4. Maradjunk kapcsolatban: kérünk add meg adataidat a nyilatkozat kitöltésekor és járulj is hozzá, hogy megkapjuk őket, így vissza tudunk jelezni, hogy mire fordítjuk az 1%-odat.
  5. Véglegesítsd és küldd be adóbevallásod. Köszönjük :)

Balával ezt is megoldod!

Adó 1% felajánlás egyszerűen és gyorsan a NAV eSZJA felületén:

Papír alapon:

1. Töltsd le, nyomtasd ki, végül töltsd ki az 1% rendelkező nyilatkozatot.
  2. Maradjunk kapcsolatban: kérünk add meg adataidat a nyilatkozat kitöltésekor és járulj is hozzá, hogy megkapjuk őket, így vissza tudunk jelezni, hogy mire fordítjuk az 1%-odat.
  3. Zárd le a borítókét, írd rá adóazonosító jeled, végül írd alá a hátulját a ragasztáson túlnyúlóan.
  4. Add fel postán a lakcímed szerinti legközelebbi NAV-fióknak címezve. Köszönjük :)

FONTOS!

• Azok a magánszemélyek, akik adóvisszatérítésben részesültek, ugyanúgy élhetnek az adó 1+1% felajánlásának lehetőségével!
  • Csak 1 civil szervezet, és 1 egyház vagy köztestület számára ajánlhatod fel adód 1+1%-át! Tehát évente csak egy ilyen rendelkezést tölts ki.

A rendelkező nyilatkozatot letöltheted és kinyomtathatod innen:

Támogatásod adómentes!

Ne feledd, Bala is a mentőknek adná!

Fontos, hogy a 2022. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód egy százalékáról, a rendelkezésed érvénytelen és késedelmedet igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

Hogyan tudok rendelkezni adóm egy százalékáról?

A képre kattintva letölthető rövid és egyszerű útmutatóval örömmel segítünk a rendelkezés megvalósításában. Talán elsőre túl összetettnek, így nehézkesnek tűnhet ez a feladat, és az ember nem szívesen kezd hozzá bonyolult kitöltésekhez. De ez nem az. Itt a bizonyíték, aminek segítségével valóban néhány perc alatt megtörténhet a mentők számára is oly értékes rendelkezés:

További útmutatás:

Köszönjük, ha Alapítványunk, és így a mentők támogatása mellett döntesz!

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért és társaikért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben. Hiszünk a bajtársiasságban, a józan emberi gondolkodásban és a segítségnyújtás örömében. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) központi alapítványaként azért dolgozunk, hogy

• segítsük az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek műszaki fejlesztését,
    • a dolgozók munkakörülményeinek javítását,
    • a bajtársak nagyobb társadalmi megbecsülését,
    • és edukációs programjainkon keresztül növeljük a lakosság elsősegélynyújtási ismereteit.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Fővárosi Bíróság által 01-01-9331 nyilvántartási számon bejegyzett közhasznú alapítvány.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány javára befolyó adományok és szja 1% felajánlások adómentes támogatások.