Most LifePak 15 defibrillátorra gyűjtünk!
Köszönjük életmentő adományát!

1% – Legyen Neked is szívügyed az életmentés!

Segítsd adód 1%-ával az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját! Adószámunk: 18252831-2-43

Az 1% nekünk sokat számít!

"Az, hogy a mentőknek a legkorszerűbb felszerelések álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, közös felelősségünk. Kérjük, támogassák az Országos Mentőszolgálat Alapítványt adójuk 1%-val. Legyen az életmentés közös szívügyünk!"

- Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvívője

Te is nekünk adod?

Felajánlásodból életmentő eszközöket vásárolunk az ország mentőállomásainak, így újraélesztőgéppel, lélegeztetőgéppel vagy speciális égési kötszerrel segítjük az életmentést az ország egész területén

2020-ban több mint 473 millió Ft értékben adtunk át eszközöket bajtársaink részére.

Miért nekünk ajánld fel?

A mentők érted, mi pedig a mentőkért vagyunk - ha minket támogatsz, az életmentőket támogatod. Alapítványunk a beérkező támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatja az mentők munkáját.

Mennyit ér az adó egy százalékom?

A nekünk felajánlott adó egy százalék átlagos értéke 6 377 Ft volt az elmúlt évben. Mivel 2021-ben több mint 48 300 fő gondolta úgy, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját segíti, így a felajánlások összege rekord értékű, 308 239 867 Ft volt!

Ha sokan összefogunk, akkor nagy segítséget tudunk nyújtani!

Nekünk a Te szja 1%-od is sokat számít! Köszönjük, hogy az életmentést segíted ezzel a lényegében 6 400 forintos felajánlással!

Sokan azt gondolják, hogy adójuk 1%-a nem sokat ér. Pedig sok kicsi sokra megy.

- dr. Czakler Éva, az OMSZ központi mentőállomásának vezető főorvosa, Alapítványunk kuratóriumának alelnöke

Hogyan ajánljam fel?

A személyi jövedelemadó egy százalékát legkésőbb 2022. május 20-ig lehet felajánlani, és a felajánlást az szja-bevallásoddal együtt vagy külön is benyújthatod.

Interneten keresztül:

1. Lépj be a NAV eSZJA felületére ügyfélkapun keresztül.
    2. Jobb oldalt találod az 1+1%-os nyilatkozatodat. Kattints!
    3. Töltsd ki a nyilatkozatot, add meg adószámunkat: 18252831-2-43
    4. Maradjunk kapcsolatban: kérünk add meg adataidat a nyilatkozat kitöltésekor és járulj is hozzá, hogy megkapjuk őket, így vissza tudunk jelezni, hogy mire fordítjuk az 1%-odat.
    5. Véglegesítsd és küldd be adóbevallásod. Köszönjük :)

Papír alapon:

1. Töltsd le, nyomtasd ki, végül töltsd ki az 1% rendelkező nyilatkozatot.
    2. Maradjunk kapcsolatban: kérünk add meg adataidat a nyilatkozat kitöltésekor és járulj is hozzá, hogy megkapjuk őket, így vissza tudunk jelezni, hogy mire fordítjuk az 1%-odat.
    3. Zárd le a borítókét, írd rá adóazonosító jeled, végül írd alá a hátulját a ragasztáson túlnyúlóan.
    4. Add fel postán a lakcímed szerinti legközelebbi NAV-fióknak címezve. Köszönjük :)

Nagyon fontos, hogy csak 1 civil szervezet, és 1 egyház vagy köztestület számára ajánlhatod fel adód 1+1%-át! Tehát évente csak egy ilyen rendelkezést tölts ki.

A rendelkező nyilatkozatot letöltheted és kinyomtathatod innen:

Támogatásod adómentes!

Ne feledd, Bala is a mentőknek adná!

Fontos, hogy a 2022. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód egy százalékáról, a rendelkezésed érvénytelen és késedelmedet igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

Hogyan tudok rendelkezni adóm egy százalékáról?

A képre kattintva letölthető rövid és egyszerű útmutatóval örömmel segítünk a rendelkezés megvalósításában. Talán elsőre túl összetettnek, így nehézkesnek tűnhet ez a feladat, és az ember nem szívesen kezd hozzá bonyolult kitöltésekhez. De ez nem az. Itt a bizonyíték, aminek segítségével valóban néhány perc alatt megtörténhet a mentők számára is oly értékes rendelkezés:

További útmutatás:

Köszönjük, ha Alapítványunk, és így a mentők támogatása mellett döntesz!

Az Országos Mentőszolgálat Alapítványt az összes magyarországi mentőállomásért és társaikért tenni akaró mentődolgozók hozták létre 2004-ben. Hiszünk a bajtársiasságban, a józan emberi gondolkodásban és a segítségnyújtás örömében. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) központi alapítványaként azért dolgozunk, hogy

• segítsük az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek műszaki fejlesztését,
      • a dolgozók munkakörülményeinek javítását,
      • a bajtársak nagyobb társadalmi megbecsülését,
      • és edukációs programjainkon keresztül növeljük a lakosság elsősegélynyújtási ismereteit.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Fővárosi Bíróság által 01-01-9331 nyilvántartási számon bejegyzett közhasznú alapítvány.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány javára befolyó adományok és szja 1% felajánlások adómentes támogatások.