Most tömeges baleseti táskákra gyűjtünk! Támogasd munkánkat!

Tömeges baleseti táska − 2020.12. hó

Ez a táska, bár nem tartalmaz szigorúan véve a betegellátáshoz szükséges eszközöket, óriási segítséggel bír bajtársaink munkájának megkönnyítése érdekében. Tartalmazza azokat a speciális karszalagokat, kártyákat, láthatósági mellényeket, regisztrációs segédleteket és dokumentációkat, amelyeket az ellátás során felhasználunk.

Mikor van rá szükség?

Tömeges események, például autóbalesetek során, amikor egy helyszínen számtalan sérültet kell ellátnunk, nélkülözhetetlen az erőforrásaink megfelelő átcsoportosítása annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tehessük a lehető legtöbb emberért. Ilyenkor kiemelten fontos a feladatok megfelelő kiosztása annak érdekében, hogy az ilyen sok sérülttel járó helyszínen a lehető leghatékonyabban tudjunk dolgozni.

• Támogatásával Ön hozzájárul 3 db életmentő készülék megvásárlásához
  • 3 db Tömeges baleseti táska ára: 250 000 Ft

A váci mentőállomás kivonuló mentőtisztjének visszaemlékezése egy esetre

„Tavaly nyáron a váci esetkocsin teljesítettem szolgálatot, mikor riasztást kaptunk egy késő délután: három személygépkocsi ütközött az M2 autóút egy közeli szakaszán. Már a bejelentés szerint is több mint hat ember volt érintett a balesetben. A helyszínen már ott voltak a katasztrófavédők, majd a mi mentőmotoros egységünk és egy mentőgépkocsi érkezett. Már akkor láttuk, hogy nagy a baj. Az egyik karambolozó autó az ütközés erejétől lesodródott az útról, 4–5 méterre a betontól állt meg.

Fájdalmas gyereksírást és jajgatást hallottam, sejtettem, hogy súlyos sérültekkel lesz dolgunk. Az első vizsgálatokat követően három sérült gyermeket és négy felnőttet kellett ellátnunk. További mentőegységeket kértünk az ellátáshoz: gyermekrohamkocsit, esetkocsit és még egy mentőgépkocsit."

A legmagasabb kompetenciával jelenlévőként rám hárult a kárhelyparancsnoki teendők ellátása. A tömeges balesetek mindig óriási káoszt szülnek, a tömeges baleseti táska tartalma viszont segít minket a minél nagyobb rendszerezettség biztosításában és a betegek minél gyorsabb kórházba juttatásában. A láthatósági mellényekkel egyszerűen meg tudjuk különböztetni a mentőegységek koordinálásáért felelős vezetőket, a színes karszalagokat a sérültekre gyorsan felhelyezve azonnal tudjuk, hogy kik a sürgős vagy azonnali ellátást igénylő betegek. Így a helyszínre utólag érkező mentőegységek egy pillanat alatt tudják újabb vizsgálat nélkül, hogy kinek mennyire súlyos az állapota, ki a kárhelyparancsnok, vagyis kitől várhatnak utasítást.

Időt és energiát spórol egy ilyen egyszerű, de nagyon fontos felszerelés az olyan helyzetben, ahol minden perc számíthat, mivel a kezdetekkor a sérültek száma szinte kivétel nélkül meghaladja az ellátók számát.

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 3 db Tömeges baleseti táska megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Köszönjük segítségét!