Támogasd a mentők munkáját!
Nézd meg, most hogyan segíthetsz!

Mindenki megérdemel még egy esélyt

Hétköznapi hősök − szokták mondani ránk, mentősökre. Pedig mi csupán a munkánkat végezzük. Az igazi hősök azok, akik civilként mernek gyors döntést hozni, és vészhelyzetben a laikus technikával képesek megkezdeni az újraélesztést.  Önmagában ez óriási segítség nekünk, kiérkező mentőknek, de van még valami, ami hozzájárul a sikeres életmentéshez. Mégpedig a Lifepak 15 defibrillátor, amelyet nemrég egy focimérkőzésen összeesett férfi megmentésénél használtak bajtársaim.

„Úgy hiszem, ha valakit sikerül visszahoznunk az életbe, az olyan, mintha újra megszületne. Antal története különösen emlékezetes számomra. Az ő újjászületése nagyon szépen példázza, mennyit jelent, ha laikusként segítünk bajba jutott embertársunkon.”
Balogh János mentőápoló beszámolója

A 40 éves Antal a mai napig emlegeti azt a délutánt, amikor megmentettük az életét. A focimérkőzés vége felé hirtelen a szívéhez kapott, és összeesett. Csapattársai azonnal a segítségére siettek. Amíg egyikőjük a mentőket riasztotta, a többiek a rendelkezésre álló félautomata defibrillátorért rohantak. Pontosan követték az eszköz utasításait, és háromszor sokkolták Antalt. Mire mi percek múlva kiérkeztünk, a férfi keringése már beindult.

Átvettük és megvizsgáltuk a beteget, és azonnal bevetettük a kocsin lévő Lifepak 15 defibrillátort. Hála a bátor életmentőknek, volt a szívben elektromos tevékenység.

Jó érzés volt látni az örömkönnyeket, amikor Antal állapotát stabilizáltuk. Szép munka volt! - nyújtottunk kezet az áldozatkész barátoknak.

A LIFEPAK 15 alkalmas vérnyomásmérésre, kapnográf és pulzoximéter funkcióval van ellátva, monitorozza a bajbajutott EKG-ritmusát, így pontosan jelzi, mikor jöhet az életmentő elektrosokk.

Szeretnénk, ha minél több mentőautóban korszerű Lifepak 15 defibrillátor állna rendelkezésünkre. Ezért kérem, ha teheti, támogassa online az egyik legfontosabb idei célkitűzésünket, hogy minden hónapban átadhassunk egy ilyen eszközt!