Az 1% nekünk sokat számít!
Segítsd a mentők munkáját adód 1%-ának felajánlásával!

Segítek!

Eszközátadások 2023. január-február

Az év első két hónapjában támogatóink jóvoltából 36 millió forint értékben segíthettük bajtársaink munkáját. A korszerű mentéstechnikai eszközök, mint a hordozható lélegeztető készülék vagy a LifePak 15 berendezés legtöbbször már az átadás napján szolgálatba állnak és életeket mentenek.

Eszközátadások 2023. január

Ebben a hónapban bajtársaink munkakörülményeinek növelésén túl 2 db OXYLOG 3000 hordozható lélegeztető készüléket adtunk át, egyenként 4,3 millió forint értékben Egyek és Törökszentmiklós Mentőállomások részére.

Az Orvosi Műszerész Osztály, valamint Pesterzsébet és Győr Mentőállomások készleteit lélegeztető maszkokkal és ballonokkal szereltük fel, 2,5 millió forint értékben.

Az átadott eszközök listáján szerepel többek között 13 db égési kötszercsomag, medencerögzítő, vérnyomásmérő, pulzoxymeter és más, a mindennapok során használatos mentéstechnikai eszközök is.

Eszközátadások 2023. február

A februárban átadott eszközök összértéke több mint 23 millió forint volt, ebből 10 millió forintért adtunk át LifePak 15 komplett életmentő készüléket a Székesfehérvár Mentőállomáson dolgozó bajtársak részére.
Ebben a hónapban ismét nagy értékű LUCAS 3 mellkaskompressziós gépet adhattunk át, ezúttal Salgótarján Mentőállomás részére. A készülék elhúzódó újraélesztés során folyamatosan biztosítja a mellkaskompressziót, ami ennek köszönhetően a mozgó járműben, úton a kórház felé is egyenletes lesz.

Mindennapos társai bajtársainknak a mentési táskák: különféle funkciójú - kék, piros és zöld színjelzésű - táskák is átadásra kerültek ebben a hónapban, Budaörs Mentőállomás részére.

Magán és vállalati adományozóinknak, valamint az adó 1% felajánlóknak köszönhetően a magyarországi mentőállomások eszközállományának továbbfejlesztése és bajtársaink munkájának támogatása folyamatosan zajlik. 
 

Az átadott mentéstechnikai eszközeinkről folyamatosan frissülő eredménytérképünkön tájékozódhat:
www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep


2023-ban Alapítványunk tovább dolgozik elsődleges küldetésén, a 256 hazai mentőállomás 8500 dolgozójának támogatásán és az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek további műszaki fejlesztésén.
 

Támogassa munkánkat, legyen Ön is életmentő! Köszönjük!