Legyen Neked is szívügyed az életmentés!
Támogasd a mentőket!

Segítek!

Eszközátadások 2021. október-november-december

2021. utolsó negyedéve kiemelt időszak volt az eszközátadások tekintetében: összesen több, mint 376 millió forintot meghaladó értékben támogattuk a mentőállomásokat, novemberben pedig igazi defibrillátorátadási-hullámot indítottunk.

Eszközátadások 2021. október

Októberben az átadott mentéstechnikai eszközök listáján többek közt medence rögzítő, lélegeztető ballon és maszk, vérnyomásmérő és fonendoszkóp is szerepelt, összesen több mint 5 millió forint értékben. Az eszközök bajtársaink mindennapi munkájához nyújtanak további segítséget.

Eszközátadások 2021. november

Az ősz utolsó hónapjában kiemelkedő összegű, több mint 323 millió Ft értékű támogatást nyújtottunk bajtársainknak. Az említett defibrillátorátadás-hullám keretein belül Alapítványunk jóvoltából 21 darab LifePak 15 életmentő készülék állhatott munkába országszerte. Az átadott defibrillátorok összértéke közel 177 millió forint volt. 
Ugyanebben az időszakban 5 db nagyértékű LUCAS 3 mellkaskompressziós készüléket is átadtunk, tovább segítve bajtársaink munkáját, ugyanis elhúzódó újraélesztésnél a készülék jóvoltából egy ember kapacitása felszabadul, aki így más módon tud hatékonyan segédkezni az újraélesztés összetett folyamatában. A készülékek összértéke több, mint 26 millió forint volt.
Továbbá 10 db kék mentési táskával, 55 db égési kötszerrel és kötszercsomaggal és még sok más, az életmentéshez elengedhetetlen mentéstechnikai eszközzel támogattuk a mentőket.

Eszközátadások 2021. december

Az év végén sem tétlenkedtünk, az ünnepek előtt 48 millió forintot meghaladó értékben támogattuk az életmentők munkáját: 16 mentőállomásra juttattunk el mentésfelszerelési eszközöket és műszereket szerte az országban, többek között Miskolcra, Gyomaendrődre, Bajára, Vecsésre vagy Várpalotára – a teljesség igénye nélkül, Pásztó és Balatonfüred Mentőállomást pedig egy-egy nagy értékű LUCAS 3 mellkaskompressziós készülékkel szereltünk fel.


Ezzel az idei évben több mint 1 milliárd forint értékben támogattuk az életmentést – köszönhető mindez magán és vállalati adományozóinknak, valamint az adó 1% felajánlóknak.

Az átadott mentéstechnikai eszközeinkről folyamatosan frissülő eredménytérképünkön tájékozódhatnak:

www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep

2022-ben Alapítványunk tovább dolgozik elsődleges küldetésén, a 255 hazai mentőállomás 8500 dolgozójának támogatásán és az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek további műszaki fejlesztésén.

Támogassa munkánkat, legyen Ön is életmentő! Köszönjük!