Most LifePak1000 mobil defibrillátorra gyűjtünk!
Adományod most életet ment!

Segítek!

Életben tartotta!

Október 16. az újraélesztés nemzetközi napja.

A hirtelen szívhalál több ezer áldozatot követel Magyarországon évente. Az esetek többségében mire kiérnek a mentők, már késő. Az újraélesztés napja egy lehetőség arra, hogy minél több emberhez eljusson életmentő üzenetünk, és laikusként is merjünk segíteni, ha újraélesztésről van szó.

„Ha már egy életet meg tudunk menteni, megérte elkészíteni a Tartsd életben! kampányunkat” – emlékeztetett bennünket az akkori film készítésénél kimondott alapvető célunkra Zsolt, aki Bala technikájára hagyatkozva vált életmentővé. Emlékezett rá, hogy csak a mellkas nyomására irányuló módszerrel is lehet életet menteni!

Ismerje meg Zsolt történetét:

Életben tartotta! videó

A videót az alábbi linken is elérheti:
https://youtu.be/fmWnxeg6Pwg

Mindannyian képesek lehetünk életet menteni!

Vészhelyzetben az emberek csupán 10%-a tudja, hogyan kell újraéleszteni. Felkészületlenségünk és félelmünk miatt meg sem próbálunk segíteni, pedig rengeteg életet mi magunk is megmenthetnénk, ha tisztában lennénk az újraélesztés szabályaival és mernénk is alkalmazni azokat.

Amit sokan nem mernek megtenni, ha valaki váratlanul összeesik mellettük, az Zsoltnak ösztönből és bátor elszántsággal sikerült. A „Tartsd életben!” kampányfilmre hagyatkozva tudta, hogy pusztán a mellkas másodpercenként kb. kétszeri, erős, 5-6 cm mélyre történő ütemes benyomásával, szájból szájba történő lélegeztetés nélkül is lehetséges életben tartani a bajbajutottat addig, amíg megérkeznek a mentők.  Ide kattintva Ön is megtanulhatja a Bala-féle egyszerű újraélesztési technikát!

újraélesztés

Az újraélesztés napjának legfontosabb célja, hogy minél többen megtanulják az életmentés egyszerű módszerét, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vészhelyzet felismerése, a gyors segélyhívás és az azonnali elsősegély életeket menthet.

Tegyen ma Ön is egy lépést a magyar életmentésért! Támogassa alapítványunk munkáját a mai nap üzenetének megosztásával, hogy minél többen megtanulják, mi a teendő vészhelyzet esetén. Adományával pedig még több eszközt állíthatunk az életmentés szolgálatába!

Online adományozok!