Az 1% nekünk sokat számít!
Segítsd a mentők munkáját adód 1%-ának felajánlásával!

Hirtelen szívmegállás – versenyfutás az idővel

Évente körülbelül 25 ezer esetben történik hirtelen szívmegállás. Ilyenkor, amikor a keringés összeomlik, minden perc számít, így kulcsfontosságú, hogy legyen a közelben valaki, aki azonnal meg tudja kezdeni az újraélesztést. Amint a mentők megérkeznek, azonnal szakszerű ellátásban részesítik a beteget, amihez a legmodernebb mentéstechnikai eszközök szükségesek, mint amilyen a LIFEPAK 15.

LIFEPAK 15 – többfunkciós életmentő készülék

Az újraélesztés igen összetett feladat, csapatmunka - szoktuk mondani. Ezt az eszközt szinte minden kivonuláskor használjuk, a kiérkezéskor kulcsszerepe van a diagnózis felállításában. Vérnyomást és EKG-ritmust monitorozunk vele, így pontosan tudjuk, mikor van szükség az életmentő elektrosokkra. A LIFEPAK 15 a legfejlettebb komplex életmentő eszköz, amellyel egyszerűbbé és hatékonyabbá válik a mentők munkája.

Meglepő első szavak

Még a tapasztalt vezető mentőtiszteket is érik néha meglepetések egy-egy újraélesztés során. Így emlékszik vissza Mihály az egyik esetre.

„Szerencséje volt annak a negyvenéves hölgynek, aki egy orvosi rendelőben lett rosszul. A háziorvos időben megkezdte a szakszerű újraélesztést, így mire megérkeztünk, már csak egyszer kellett defibrillálni a beteget.A hölgy állapota gyorsan javult, a 40 perces szállítás alatt visszanyerte az eszméletét is. Meglepetésünkre pedig egyből szitkozódni kezdett, és hozzánk is volt néhány keresetlen szava. A defibrillálástól érzett fájdalom ilyenkor természetes, ahogy a sokk hatása is, de ilyenben azért ritkán van részünk”

Ennél sokkal jellemzőbb, hogy a betegek, a hozzátartozóik vagy a mentősök munkáját fontosnak tartó közösségek személyesen köszönik meg a bajtársak munkáját.

„Megható, hogy milyen sokan gondolnak ránk. Van, aki ajándékcsomagot küld, de egy kismamákból álló csoport például süteményt sütött a mentőállomásnak. Ha egy gyógyult beteg tud köszönetet mondani, annál nincs is szebb elismerés számunkra”

– összegez a mentőtiszt.

Legyen Ön is életmentő! Támogatásával egy újabb mentőautót szerelhetünk fel az életmentő LIFEPAK 15 készülékkel.