Újgenerációs defibrillátorra gyűjtünk
Támogasd a mentők munkáját az egész országban!

Segítek!

Egy mindenkiért, mindenki egyért!

Talán Ön is emlékszik még arra a megrázó balesetre, amikor két éve Monorierdőnél egy személyvonat hátulról beleszaladt egy InterCity-vonatba... A balesetben hárman a helyszínen meghaltak, négyen életveszélyes, négyen pedig súlyos sérülést szenvedtek, őket mentőhelikopter vitte kórházba.

A rendőrség hermetikusan lezárta a Budapesttől 44 kilométerre található baleset helyszínét, ahol folyamatosan 30 tűzoltó dolgozott,9 mentőautó és egy mentőhelikopter végezte a mentést.

Ilyenkor az az egyik legfontosabb dolog, hogy a kiérkező mentőegységek és a tűzoltók egy kárhelyparancsnok vezénylete alatt a legnagyobb szakértelemmel felmérjék a terepet, és osztályozzák a sérülteket.

Minél több a jól felszerelt mentőautó az országban, annál több emberéletet lehet megmenteni, ezért fontos, hogy az olyan felelősségteljes adományozók, mint Ön is, kitartsanak a Mentőszolgálat Alapítvány mellett.

Tömeges balesetnél nagyon fontos, hogy az összes környéken dolgozó mentőautó részt tudjon venni a mentésben. Többféle mentőautó is a helyszínre érkezik, többek között olyan, amin oxiológus szakorvos van, ő az, aki ellátja a kárhelyparancsnoki feladatokat.

Ez hatalmas felelősséget jelent, hiszen a sok sérült között hamar el kell döntenie, hogy ki az, akivel azonnal foglalkozni kell, és ki az, akivel csak később. A biztos kezű mentősöknek pedig ilyenkor az a legnagyobb segítség, ha olyan megbízható eszközökkel tudnak dolgozni, amelyeket különleges körülmények között is be lehet vetni.

Ilyen például az intraosszeális tű, amelyet akkor használnak a sérültnél, ha nem találnak rajta vénát, ahová az injekciót be lehet adni. Ezt a tűt a térd alatti csontba szúrják, így biztosítva az ellátást, és azt, hogy gyorsan be lehessen adni a kellő gyógyszert.

Egy ilyen tű ára 35 000 forint. Most arra kérem, hogy amennyiben van rá lehetősége, segítsen adományával, hogy bővíthessük a Mentőszolgálat eszközparkját ilyen apróságnak tűnő, ám az adott helyzetben rendkívül fontos eszközökkel! Gyakran az emberéletek apróságokon múlnak, segítsen, hogy az Országos Mentőszolgálat minden rászorulóhoz időben és felszerelten érkezhessen.

 

A rendőrség hermetikusan lezárta a Budapesttől 44 kilométerre
található baleset helyszínét, ahol folyamatosan 30 tűzoltó dolgozott,
9 mentőautó és egy mentőhelikopter végezte a mentést.