Karácsonyi ajándék a Mentőangyaloknak!
Küldj Te is virtuális ajándékcsomagot!

Segítek!

1% – Nekünk sokat számít!

 

Segítse adója 1%-ával az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját!
Adószámunk: 18252831-2-43

 

 

Az 1% nekünk sokat számít!

 

Ön is nekünk adja?

Felajánlásából életmentő eszközöket vásárolunk az ország mentőállomásainak, így újraélesztőgéppel, lélegeztetőgéppel vagy speciális égési kötszerrel segítjük az életmentést az ország egész területén. 

2019-ben 428 094 961 Ft értékben adtunk át eszközöket.

Mennyit ér az adó egy százalékom?

A nekünk felajánlott adó egy százalék átlagos értéke 5 130 Ft volt 2019-ben.
Mivel közel 24 000 fő gondolta úgy, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját segíti, így a felajánlások összege rekord értékű, 121 995 851 Ft volt!
Ha sokan összefogunk, akkor nagy segítséget tudunk nyújtani!
 

Nekünk az Ön szja 1%-a is sokat számít! Köszönjük, hogy az életmentést segíti ezzel a lényegében 5 130 forintos felajánlással!

Hogyan ajánljam fel?

A személyi jövedelemadó egy százalékát legkésőbb 2020. május 20-ig lehet felajánlani, és a felajánlást az szja-bevallással együtt vagy külön is benyújthatja.

  • A személyi jövedelemadó-bevallás részeként 2020. május 20-ig (ügyfélkapun keresztül elektronikusan , postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen) a 19SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 19EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet,
  • bevallási tervezete online javítása esetén is lehetősége van az elektronikus felületen az szja 1+1 százalékáról rendelkezni,
  • a bevallástól elkülönülten 2020. május 20-ig közvetlenül a NAV-hoz a 19SZJA EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban),
  • rendelkezése csak akkor lesz érvényes, ha adóját befizette és nincs adótartozása.

Nagyon fontos, hogy csak 1 civil szervezet, és 1 egyház vagy köztestület számára ajánlhatja fel adója 1+1%-át! Tehát évente csak egy ilyen rendelkezést töltsön ki.

A rendelkező nyilatkozatot letöltheti és kinyomtathatja innen:

Támogatása adómentes!

Fontos, hogy a 2020. május 20-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója egy százalékáról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Hogyan tudok rendelkezni adóm egy százalékáról?

A képre kattintva letölthető rövid és egyszerű útmutatóval örömmel segítünk a rendelkezés megvalósításában. Talán elsőre túl összetettnek, így nehézkesnek tűnhet ez a feladat, és az ember nem szívesen kezd hozzá bonyolult kitöltésekhez. De ez nem az. Itt a bizonyíték, aminek segítségével valóban néhány perc alatt megtörténhet a mentők számára is oly értékes rendelkezés:

További útmutatás:

 

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Fővárosi Bíróság által 01-01-9331 nyilvántartási számon bejegyzett közhasznú alapítvány.

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány javára befolyó adományok és szja 1% felajánlások adómentes támogatások.