Adód 1%-a nekünk sokat számít!Rendelkezz az életmentés javára!
Adószámunk: 18252831-2-43

Katt ide!

Ami minden égési sérülésnél a legfontosabb!

       

A második leggyakoribb háztartási baleset

Talán Ön sem gondolná, hogy mennyire gyakori balesettípus a háztartásokban az égési sérülés. A töréses sérülések után a második leggyakrabban előforduló. Gyakorta életveszélyes sérülésről van szó, amelynek többféle fokozata van, de egyvalami azonos minden fokozatnál: az égést azonnal enyhíteni kell.  

 

Sajnos, nagyon sok olyan esetet tudunk felsorolni az elmúlt évek mentős gyakorlatából, amelyeknél égéssel találtuk szemben magunkat. Gyakori konyhai baleset, hogy forró leves vagy olaj ömlik egy gyerekre vagy egy felnőttre. Az őszi fűtési szezon kezdetével nem ritkák a felrobbanó kályhák sem. De előfordul extrém égési sérülés is: jól emlékszünk a közel három évvel ezelőtti esetre, amikor tűzforró termálvizes árokba csúszott egy kisgyerek.

Mindegyik esetnél alapvetően fontos volt a gyors kiérkezés és a sérülések protokoll szerinti ellátása.

Az állapotfelmérés után ilyenkor mindig a speciális égési kötszer az első: azonnal hűteni, a fertőzésektől izolálni tudjuk vele az égett felületet, és a különleges géllel átitatott kötszer a fájdalmat is csökkenti, és óvja a sejteket a további roncsolódásoktól. 

 

 

/A kép illusztráció/

Ez a speciális égési kötszer minden alkalommal előkerült, akár könnyebb, akár súlyosabb égésről volt szó. Akár a test egyes részeit érintette, akár a teljes testet fedjük be vele – mint a forróvizes árokba csúszó kisfiúnál –, égési takarót használva, akár maszkként az arcot, mint a felrobbant kályhától megégett, kiskunfélegyházi férfi esetében. A sérültekről gyakran a kórházba kerülés után sem veszik le ezt a kötszert.

Függetlenül az égés súlyosságától, ez a kötszer minden esetben jó szolgálatot tesz; egy égési sérült állapotának stabilizálása nem képzelhető el nélküle.

 

A kép illusztráció

 

Bízunk benne, hogy nagylelkű adományozóink segítségével minél több kivonulásnál bajtársaim rendelkezésére állhat majd a speciális égési kötszer csomag.