Támogasd a mentők munkáját!
Nézd meg, most hogyan segíthetsz!

Eszközátadások 2022. július-augusztus-szeptember

Az elmúlt három hónap során 140 millió forint értékben több tucatnyi mentőállomás részesült támogatásban Alapítványunk jóvoltából.  A kiemelt fontosságú mentéstechnikai eszközök között nagy értékű defibrillátorokat, mellkaskompressziós készülékeket adhattunk át, és támogatóinknak köszönhetően a Mentőmotoros bajtársakat is hiánypótló eszközökkel segíthettük.

Júliusi eszközátadásaink

Ebben a hónapban összesen 23,7 millió forint értékben támogattuk az életmentőket. Hajdúnánás és Kispest Mentőállomásoknak adhattunk át nagy értékű LUCAS 3 mellkaskompressziós gépet. A készülék elhúzódó újraélesztés során folyamatosan biztosítja a mellkaskompressziót, ami ennek köszönhetően a mozgó járműben, úton a kórház felé is egyenletes lesz. Ezen kívül a mentőmotoron szolgáló bajtársaknak bukósisakokat, az Orvosi Műszerész Osztály részére gyermek és felnőtt pulzus mérő szenzorokat szerezhettünk be 12,4 millió forint értékben.

Nagy értékű átadások augusztusban

Nyár végén is aktívan tevékenykedtünk az életmentők munkakörülményeinek javításán. Támogatóinknak köszönhetően augusztusban 64,3 millió Ft értékben adhattunk át mentéstechnikai eszközöket országos szinten a mentőállomások számára. Augusztusban többek között Szeged és Várpalota Mentőállomást szereltük fel csúcstechnológiás LifePak 15 defibrillátorral, amelyek minden, a mentők munkájához szükséges kiegészítővel és tartozékkal rendelkeznek. Ezen kívül motoros táskát, zöld mentési táskákat, égési kötszercsomagokat és lélegeztető maszkokat szereztünk be bajtársaink részére.

Így indult az ősz

Az ősz első hónapjában 51 millió forintot meghaladó értékben támogathattuk a hazai mentőállomásokat. Közel 6 millió forint értékben adtunk át Tiszalúc Mentőállomás részére mellkaskompressziós készüléket, amely az elhúzódó újraélesztések során segíti a bajtársak munkáját. Szombathely és Mór Mentőállomásoknak pedig nagyértékű defibrillátorokat adhattunk át. A két készülék összértéke meghaladja a 20 millió forintot. Az átadott eszközök listáján szerepel többek között 37 db pulzus méréshez szükséges szenzor több mint 18 millió forint értékben, továbbá lélegeztető maszkok, mentési táskák és más, a mindennapok során használatos mentéstechnikai eszköz is.

Magán és vállalati adományozóinknak, valamint az adó 1% felajánlóknak köszönhetően a magyarországi mentőállomások eszközállományának továbbfejlesztése és bajtársaink munkájának támogatása folyamatosan zajlik.
Az átadott mentéstechnikai eszközeinkről folyamatosan frissülő eredménytérképünkön tájékozódhatnak: www.mentoalapitvany.hu/eredmenyterkep

2022-ben Alapítványunk tovább dolgozik elsődleges küldetésén, a 256 hazai mentőállomás 8500 dolgozójának támogatásán és az OMSZ gépparkjának és berendezéseinek további műszaki fejlesztésén.

Kérjük, támogassa munkánkat, legyen Ön is életmentő!