Az élet a legszebb ajándék, amit idén adhatsz!
Csatlakozz adventi akciónkhoz!

Tömeges baleseti táska – 2021.12. hó

„Életek múlhatnak azon, hogy mindenki azonnal tudja a dolgát”

Tömeges baleset esetén a kérdés mindig az, miként lehet a mentőerőket – embereket, eszközöket, járműveket – úgy szervezni és elosztani, hogy a lehető legtöbb beteg minél előbb megkaphassa a megfelelő ellátást. Ezért az elsőként kiérkező mentőegység nem is kezdi el azonnal a betegellátást, hanem előbb felméri a kárhelyet, majd osztályozza a sérülteket.

„Így lehet elkerülni, hogy amíg egyvalakivel foglalkozunk, egy másik beteg életveszélyes állapotba kerüljön”

– magyarázza Hangai József mentőtiszt, aki maga is irányított már mentést baleset helyszínén.

A mentésszervezést vezető kárhelyparancsnok sokszor tucatnyi mentőegység munkáját koordinálja, hogy a nagyszámú sérült mielőbb kielégítő ellátást kaphasson. Ehhez nyújt segítséget a Tömeges baleseti táska.

Ön így segíthet

Szeretnénk, ha soha nem kellene használni őket, de ha mégis nagy baj történik, a mentésszervezést támogató tömeges baleseti táskáknak akár életmentő szerepe is lehet. Kérjük, adományával járuljon hozzá Ön is egy újabb táska beszerzéséhez!

Adományát most egy 10%-os kuponnal jutalmazzuk, amelyet a Huni.hu Játék és Ajándék webáruházban válthat be. Válogasson a többezer fém- és modellautó vagy a szuper plüss járművek közül!

A kupont e-mailen küldjük ki legalább 2000 Ft-os online adományozás esetén. Kupont kizárólag a Tömeges baleseti táska oldalról (jelen oldal) kezdeményezett adományok esetén tudunk küldeni. A kupon 2021.12.31-ig érvényes, a Huni.hu Játék és Ajándék Webáruházban váltható be online vásárlás során a Rendelés összesítés lépésnél.

Életmentő eszköz - Tömeges baleseti táska

Az OMSZ Orvosszakmai Osztályának szakértő közreműködésével kialakított tömeges baleseti táskák tartalmát a mentődolgozók igényei és tapasztalatai alapján alakították ki, így kerültek bele a speciális szerepköröknek megfelelő láthatósági mellények, segédletek, felírólapok, a minden felületre alkalmazható, önhegyező ceruzák, számlálólapok, színes karszalagok és ollók is.

„Ezek a táskák nagy segítséget nyújtanak olyankor, amikor pillanatok alatt kell átlátni a helyzetet. Tudom, milyen, amikor kárhelyparancsnokként egy buszbaleset után több mint harminc sérültet kell egyszerre ellátni tizenöt mentőegységgel. Ilyenkor szó szerint is életbevágó, hogy a legjobb döntéseket hozhassuk meg. Ezeket a táskákat használtuk legutóbb is, amikor Kiskunfélegyháza közelében az árokba fordult egy autóbusz.”

– összegez a mentőtiszt

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 6 db Tömeges baleseti táska megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!