Most LifePak 15 defibrillátorra gyűjtünk!
Köszönjük életmentő adományát!

Orvosi táskák – 2021.12. hó

Az életmentő hátizsákok

A táskák szinte kivétel nélkül mindig előkerülnek a mentőautóból, mivel tartalmukat úgy állították össze, hogy a beteg ellátását azonnal meg tudják kezdeni velük. Az orvosi táskák az ország minden pontján egységesített helyen, egységesített tartalommal találhatók meg a mentőautókon.

A három különböző, speciális funkcióval bíró orvosi táska (kék, piros és zöld) ára
csaknem 250 ezer Ft.

Kérjük, támogassa Alapítványunkat, hogy egy újabb mentőautót szerelhessünk fel speciális orvosi táskával! Köszönjük!

Minden online adományozónknak egy letölthető Nyári elsősegély kisokossal kedveskedünk, melyet az adományozást követő visszaigazoló e-mailben küldünk ki. Az ajándék mellett most elküldjük Önnek kisfilmünket is, melyből elsajátíthatja az újraélesztés helyes technikáját.

Az orvosi táskák típusai

• A kék táska tartalmaz minden, a betegek ellátásához szükséges életmentő eszközt, többek között kötszert, fecskendőket, diagnosztikai eszközöket. Felszereltségét a piros táska egészíti ki.

• A piros, vagyis a légútbiztosító táska az esetkocsikon és a rohamkocsikon található, benne minden olyan eszközzel, amely a légzésvizsgálathoz, a légút biztosításához, az oxigénterápiához és a lélegeztetéshez szükséges.

• A zöld táska azokon a kocsikon alapfelszerelés, ahol mentőorvos nem utazik. Légút-, keringés-, illetve véna biztosításához, továbbá neurológiai vizsgálathoz kellő eszközöket tartalmaz.

„Nagyon praktikusak ezek az eszközök, hiszen sokszor komolyabb távolságot kell megtenni a mentőautó és a helyszín között, például ha egy hegyes vidékre kell mennünk, ahova járművel nem tudunk eljutni. A hátizsákban azonban ott van minden szükséges felszerelés: gyógyszer, kötszer, ráadásul mindkét kezünk szabad marad, így könnyebb a beteg ellátása, szállítása.”

– magyarázza Szalai László, a Tapolcai Mentőállomás vezetője.

Támogatásával most még több esetkocsit szerelhetünk fel speciális orvosi táskákkal, hogy mindig kéznél legyen az életmentő segítség!

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 6 db orvosi táska megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!