Most tömeges baleseti táskákra gyűjtünk! Támogasd munkánkat!

Lucas 3 mellkaskompressziós készülék - 2020.12. hó

A másodpercek alatt felszerelhető Lucas 3-nak köszönhetően biztosított a folyamatos, egyenletes kompresszió, ráadásul mozgás közben, mentőautóban is használható. Használatával felszabadul egy ember kapacitása, aki így más módon vehet részt a mentésben.

Az eszköz egyszerű, könnyen kezelhető, időt, energiát, életet ment.

• Támogatásával Ön hozzájárul 1 db készülék megvásárlásához
  • A Lucas 3 mellkaskompressziós eszköz ára 5.067.300 Ft

A békéscsabai mentőállomás nemrég kapott új, korszerű mellkaskompressziós berendezéseket. Az állomás vezetője, Csendes Csaba az eszköz éles helyzetben való bevetéséről elevenített fel egy történetet.

„Emlékszem olyan újraélesztésre, amikor egy kihűlt beteghez érkeztünk ki és onnantól kezdve másfél órán át, folyamatosan kellett nyomni a mellkasát. Még akkor is, amikor bevittük az intenzív osztályra, rajta volt a készülék. Több ember munkáját tudtuk kiváltani vele, akik addig más betegeket láthattak el”

– meséli Csaba. Nagyon fontosak a korszerű eszközök, de a legfontosabb a személyzet rátermettsége és szaktudása.

„Azoknál az újraélesztéses eseteknél használjuk, ahol elhúzódó beavatkozás kell, vagyis hosszú időn keresztül, folyamatosan, egyenletes erővel kell nyomni a mellkast. Mobil eszközről van szó, akkora az egész, mint egy közepes méretű hátizsák, a kollégák a hátukon viszik a beteghez, és másodpercek alatt felhelyezhetjük a mellkasára. Több akkumulátor is van hozzá, hosszú órákig képes így működni.”

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db Lucas 3 eszköz megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Köszönjük segítségét!