Most mellkaskompressziós készülékekre gyűjtünk.
Legyen Ön is életmentő!

LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék – 2022.12. hó.

Az újraélesztés egy versenyfutás: minél előbb kap a beteg minél jobb ellátást, annál nagyobb esélye van a teljes felépülésre. Ehhez pedig az elérhető legkorszerűbb eszközök kellenek, mint amilyen a LUCAS 3 is, amely „mentős robotként” végzi a mellkaskompressziót a kivonuló egységeknél.

„A mi autónkon is az Alapítványtól kapott LUCAS 3 készülék szolgál.” -  Mondja Dr. Csirszka Ilnona mentőorvos.

„Nagyon szeretjük, hiszen óriási segítséget jelent újraélesztésnél. Ha kézzel végezzük a mellkaskompressziót, akkor kétpercenként váltanunk kell egymást, mert ennyi idő után már romlik az ember teljesítménye. A LUCAS-szal viszont nem kell erre külön figyelni, így felszabadul még egy fő a mentőegységből.”

A high-tech eszköz hatékony segítséget nyújt bajtársainknak elhúzódó újraélesztések során, ezért Alapítványunk azon dolgozik, hogy az eddig átadott 50 db LUCAS 3 után egy újabb mentőautót szerelhessünk fel az életmentő készülékkel.

Kérjük, nyújtson Ön is segítő kezet egy újraélesztésehez, és adományával járuljon hozzá egy újabb LUCAS 3 készülék megvásárlásához!
Adományát most egy 10% értékű Babaszafari kuponnal és egy letölthető Sudoku rejtvényfüzettel jutalmazzuk!

„Elhúzódó újraélesztés után is teljes felépülés – ez az igazi siker”

Ilyen, amikor a teljes mentési lánc tökéletesen működik: talpraesett laikus életmentő, elérhető félautomata defibrillátor, percek alatt a helyszínre érő, rutinos mentőegység. Az eredmény: egy megmentett élet.

„A nejemmel érkeztem Budapestre, ő vonattal utazott volna tovább, így a Széll Kálmán téren szerettünk volna elbúcsúzni, amikor megtörtént a baj” – meséli Zoltán, de csak felesége elmondására hagyatkozik, erre ugyanis ő nem emlékszik. Egyik pillanatról a másikra megfeszült, majd párja karjaiban összecsuklott, meghalt. Szerencsére egy arra járó szabadnapos vízimentő ismerte a laikus újraélesztés lépéseit, megkezdte a mellkaskompressziót. Mások a metrókijáratnál található félautomata defibrillátorért futottak, és hívták a mentőket is. Itt kapcsolódik be a történetbe dr. Csirszka Ilona mentőorvos.

„A mentésirányító kiválóan ismerte fel a helyzetet, már az autóban tudtuk, hogy laikus által megkezdett újraélesztésről van szó, így előre készülhettünk. Mivel egy újraélesztésnél minden másodperc számít, fontos, hogy a kivonuló csapat pontosan tudja, mi fogja várni a helyszínen.” – eleveníti fel a történteket.

Zoltán kaotikusan verő szívét LifePak 15 EKG defibrillátorral monitorozták, a mellkaskompressziót pedig az alapítványi adományként érkezett LUCAS 3 biztosította, miközben a három mentő kivételesen hosszan, több mint 1 óráig végezte az újraélesztést.

Zoltánt kórházba szállították, és 1 hét ellátás és 3 hét rehabilitáció után haza is térhetett.

„Szerencsém is volt, hogy azonnal szakszerű segítséget kaptam, hálás vagyok a mentősöknek, orvosoknak, ápolóknak, akik mindent megtettek azért, hogy felépüljek.” – von mérleget az új életet kapó beteg.

Így segíti a mentőket éles bevetés során a Lucas 3 (a videó illusztráció)

Támogatásával hozzájárul, hogy egy újabb mentőállomás számára adományozhassunk LUCAS 3 mellkaskompressziós készüléket. Köszönjük életmentő támogatását!

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 6 db Tömeges baleseti táska megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!