Most égési kötszerekre gyűjtünk!
Adománya életet ment. Köszönjük!

LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék – 2021.12. hó.

Az életmentő csapattárs

Ha a keringés váratlanul összeomlik, csak folyamatos mellkaskompresszióval tartható életben a beteg. Aki már próbálta elsősegélyoktatáson, vagy akár az élet hozta úgy, hogy rosszul lett mellette valaki, tudja: az újraélesztés komoly fizikai munka.
A kiérkező mentők is 2 percenként váltják egymást, mellette pedig rengeteg a feladat a légutak és a véna biztosításától a gyógyszerelésen át annak feltárásáig, hogy mi állhat a keringésleállás mögött – és természetesen szükség esetén defibrillálni is kell.

Ilyenkor, amikor minden szabad kapacitás számít, a LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék egy plusz csapattársként segíti az újraélesztési munkát, ami sokszor akár egy órán túl is elhúzódhat.
A bajbajutott mellkasára csatolva folyamatosan és egyenletesen biztosítja a mellkaskompressziót, még mozgó járműben, szállítás közben is fenntartja a beteg keringését.

Kérjük, támogatásával nyújtson Ön is segítő kezet egy újraélesztéshez! Az eszköz egyszerű, könnyen kezelhető, időt, energiát és életet ment.

• A Lucas 3 mellkaskompressziós eszköz ára 5.400.000 Ft

Minden online adományozónknak egy letölthető újraélesztési útmutatóval kedveskedünk, melyet az adományozást követő visszaigazoló e-mailben küldünk ki, hogy a mindennapok során kéznél legyen az életmentő tudás. Az útmutató mellett most elküldjük Önnek kisfilmünket is, melyből elsajátíthatja az újraélesztés helyes technikáját.

Azonnal bevetésre került az átadott LUCAS3

A törökszentmiklósi az egyik legkihasználtabb mentőállomás a megyében, az esetkocsin dolgozó bajtársak sok újraélesztést végeznek, ezért is volt fontos, hogy fejleszthessék az életmentő eszközeiket. Alapítványunk is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék kerülhessen a mentőautóra.

Az átadás után, reggel hétkor rakták a járműbe az új eszközt, ám ekkor még senki nem gondolta volna, hogy néhány órán belül már élesben is tesztelhetik a működését.
Amikor egy törökszentmiklósi fiatalember rosszul lett, elsőként egy hozzátartozója kezdte meg a mellkaskompressziót – természetesen az irányítócsoport telefonos útmutatásai alapján, akik ilyenkor vonalban maradnak a bejelentővel, amíg a mentők a helyszínre nem jutnak.

„Mivel közeli címről érkezett a hívás, talán három perc sem telt el, míg odaértünk és átvettük a beteget. Többször visszajött, majd újra elment a keringése, így egy óránál is tovább tartott, mire stabilizálni tudtuk a beteget. Egészen addig a betegen volt az eszköz, amíg át nem adtuk a kardiológiai intenzív osztályra. Ez az eset is megmutatta, milyen jól használható és fontos életmentő készülékről van szó.”

– eleveníti fel a történetet Farkas Attila, a mentőállomás vezetője, aki éppen kivonulós szolgálatban állt.

Támogatásával most még több esetkocsit szerelhetünk fel LUCAS 3 mellkaskompressziós készülékkel, ami időt, energiát és életet ment!

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.
Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!