Most LifePak 15 defibrillátorra gyűjtünk!
Köszönjük életmentő adományát!

LIFEPAK 15 defibrillátor – 2021. 12. hó

Magyarországon fél óránként valaki holtan esik össze, mert megáll a szíve. Ez naponta 60-70 embert jelent, ami igazán szomorú statisztika. Alapítványunk a hirtelen szívmegállás elleni harcot tűzte ki zászlajára és elhatároztuk, hogy a lehető legtöbb mentőautót felszereljük LifePak 15 defibrillátorral. Hogyan szolgálja a mentők munkáját ez a komplex, életmentő eszköz?

„Az újraélesztés a mentős munka egyik legkritikusabb momentuma – és nincs is szebb ajándék annál, amikor a beteg életét sikerül visszaadni. Ehhez nyújt segítséget a LifePak 15 defibrillátor, amelyet szinte minden kivonuláskor használunk. Vérnyomást és EKG-ritmust monitorozunk vele, így pontosan tudjuk, mikor van szükség az életmentő elektrosokkra.”

− foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat vezető mentőtiszt bajtársunk.

Adományozóink jóvoltából tavaly év végén 20 mentőállomás számára adtunk át LifePak 15 defibrillátort összesen mintegy 160 millió forint értékben, 2021-ben pedig már 38 db életmentő LifePak 15 defibrillátor került átadásra több mint 300 millió Ft értékben.

Reméljük, hogy az Ön támogatásával 2021-ben további korszerű mentéstechnikai eszközökkel segíthetjük bajtársaink munkáját!

Kérjük Önt, hogy adományával járuljon hozzá egy újabb LifePak 15 defibrillátor megvásárlásához, hogy az életmentő készülék a lehető leghamarabb a mentők szolgálatába állhasson!

Adományát most egy 10%-os kuponnal jutalmazzuk, amelyet a Huni.hu Játék és Ajándék webáruházban válthat be egy szuper plüss mentőautóra vagy számos más ajándéktárgyra, valamint egy letölthető újraélesztési útmutatóval is megajándékozzuk.

A kupont és az újraélesztési útmutatót e-mailen küldjük ki legalább 2000 Ft-os online adományozás esetén. Ajándékot kizárólag a LIFEPAK 15 defibrillátor oldalról (jelen oldal) kezdeményezett adományok esetén tudunk küldeni. A kupon 2021.12.31-ig érvényes, a Huni.hu Játék és Ajándék Webáruházban váltható be online vásárlás során a Rendelés összesítés lépésnél.

LifePak 15 defibrillátor

Ez a komplex életmentő eszköz alkalmas vérnyomásmérésre, kapnográf és pulzoximéter funkcióval van ellátva, emellett végig monitorozza a bajbajutott EKG-ritmusát, így a bajtársak pontosan tudják, mikor kell defibrillálni.

A speciális eszköz egy igazi csúcsmodell: egyik nagy előnye elődjéhez képest, hogy az EKG és a vérnyomás monitorozását a betegszállítás során is folyamatosan biztosítja

• Támogatásával Ön hozzájárul 1 db készülék megvásárlásához
  • Egy kompletten felszerelt, minden szükséges kiegészítőt tartalmazó LifePak 15 életmentő eszköz ára mintegy 9 millió Ft

Feleségét élesztette újra a mentők érkezéséig

Ha valaha újra kell élesztenünk valakit, az nagy valószínűséggel egy szerettünk lesz. Biztosan az Ön szeme előtt is lepereg egy forgatókönyv, amelyben a tragikus végkimenetelt csak szemlélőként éli meg. Alapítványunk célja, hogy a történet végét együtt írjuk át a megfelelő újraélesztési tudás birtokában, ahogy József is tette, amikor felesége váratlanul rosszul lett mellette a kocsiban.

Megőrizte lélekjelenlétét, és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány újraélesztési videója alapján megkezdte a mellkaskompressziót. Egy segítő kéznek köszönhetően életben tartották Györgyit, akit a kiérkező mentők ezt követően defibrillátorral sokkoltak, lélegeztettek, majd a szakszerű helyszíni ellátás után kórházba szállítottak. Tekintse meg nem mindennapi történetüket!

Támogatásával most Ön is hozzájárulhat egy LifePak 15 defibrillátor megvásárlásához.

Egy kompletten felszerelt, minden szükséges kiegészítőt tartalmazó LifePak 15 életmentő eszköz ára mintegy 9 millió Ft.

Minden online adományozónknak egy letölthető újraélesztési útmutatóval kedveskedünk, melyet az adományozást követő visszaigazoló e-mailben küldünk ki, hogy a mindennapok során kéznél legyen az életmentő tudás. Az útmutató mellett most elküldjük Önnek kisfilmünket is, melyből elsajátíthatja az újraélesztés helyes technikáját.

Ismerjük fel időben a szívroham tüneteit

A szívinfarktus gyakori tünetei ismertek, azonban fontos tudni, hogy nem minden esetben jár olyan drámai jelekkel, ahogy azt esetleg a filmekben látjuk. Ezért fontos, hogy figyeljük a testünk jelzéseit és ne bagatellizáljuk el az enyhébb tüneteket sem.

Tipikus tünetek:

• nyomásérzés a mellkas közepén, esetleg csak furcsa teltségérzés, vagy szorító mellkasi fájdalom (angina pektorisz), ami több mint néhány percen keresztül fennáll
  • kisugárzó fájdalom a mellkasból a váll, a kar, a hát vagy akár a fogak, állkapocs irányába
  • egyre sűrűsödő mellkasi fájdalmak
  • folyamatosan fennálló fájdalom a has felső részén
  • légszomj

Nem tipikus tünetek:

• verejtékezés
  • szorongás
  • köhögés, szédülés, ájulás
  • szapora szívverés
  • hányinger vagy hányás

Tájékoztatás: A honlapon megjelenő anyagok általános tájékoztatásnak minősülnek. Laikusok számára megfogalmazott információk, melyek nem tekinthetők szakmai protokollnak, illetve terápiás ajánlásnak.
(Forrás: webbeteg.hu, otszonline.hu)

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LifePak 15 eszköz megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!