Legyél Te is életmentő! Adományod életet ment.

LIFEPAK 15 defibrillátor – 2021. 12. hó

Tegyünk együtt a hirtelen szívhalál ellen

Magyarországon fél óránként valaki holtan esik össze, mert megáll a szíve. Ez naponta 60-70 embert jelent, ami igazán szomorú statisztika. Alapítványunk a hirtelen szívmegállás elleni harcot tűzte ki zászlajára és elhatároztuk, hogy a lehető legtöbb mentőautót felszereljük LifePak 15 defibrillátorral. Hogyan szolgálja a mentők munkáját ez a komplex, életmentő eszköz?

„Az újraélesztés a mentős munka egyik legkritikusabb momentuma – és nincs is szebb ajándék annál, amikor a beteg életét sikerül visszaadni. Ehhez nyújt segítséget a LifePak 15 defibrillátor, amelyet szinte minden kivonuláskor használunk. Vérnyomást és EKG-ritmust monitorozunk vele, így pontosan tudjuk, mikor van szükség az életmentő elektrosokkra.”

− foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat vezető mentőtiszt bajtársunk.

Adományozóink jóvoltából tavaly év végén 20 mentőállomás számára adtunk át LifePak 15 defibrillátort összesen mintegy 160 millió forint értékben.

Reméljük, hogy az Ön támogatásával 2021-ben további korszerű mentéstechnikai eszközökkel segíthetjük bajtársaink munkáját!

Kérjük Önt, hogy adományával járuljon hozzá egy újabb LifePak 15 defibrillátor megvásárlásához, hogy az életmentő készülék a lehető leghamarabb a mentők szolgálatába állhasson!

LifePak 15 defibrillátor

Ez a komplex életmentő eszköz alkalmas vérnyomásmérésre, kapnográf és pulzoximéter funkcióval van ellátva, emellett végig monitorozza a bajbajutott EKG-ritmusát, így a bajtársak pontosan tudják, mikor kell defibrillálni.

A speciális eszköz egy igazi csúcsmodell: egyik nagy előnye elődjéhez képest, hogy az EKG és a vérnyomás monitorozását a betegszállítás során is folyamatosan biztosítja

• Támogatásával Ön hozzájárul 1 db készülék megvásárlásához
  • Egy kompletten felszerelt, minden szükséges kiegészítőt tartalmazó LifePak 15 életmentő eszköz ára több, mint 9 millió Ft

Feleségét élesztette újra a mentők érkezéséig

Ha valaha újra kell élesztenünk valakit, az nagy valószínűséggel egy szerettünk lesz. Biztosan az Ön szeme előtt is lepereg egy forgatókönyv, amelyben a tragikus végkimenetelt csak szemlélőként éli meg. Alapítványunk célja, hogy a történet végét együtt írjuk át a megfelelő újraélesztési tudás birtokában, ahogy József is tette, amikor felesége váratlanul rosszul lett mellette a kocsiban.

Megőrizte lélekjelenlétét, és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány újraélesztési videója alapján megkezdte a mellkaskompressziót. Egy segítő kéznek köszönhetően életben tartották Györgyit, akit a kiérkező mentők ezt követően defibrillátorral sokkoltak, lélegeztettek, majd a szakszerű helyszíni ellátás után kórházba szállítottak. Tekintse meg nem mindennapi történetüket!

Ismerjük fel időben a szívroham tüneteit

A szívinfarktus gyakori tünetei ismertek, azonban fontos tudni, hogy nem minden esetben jár olyan drámai jelekkel, ahogy azt esetleg a filmekben látjuk. Ezért fontos, hogy figyeljük a testünk jelzéseit és ne bagatellizáljuk el az enyhébb tüneteket sem.

Tipikus tünetek:

• nyomásérzés a mellkas közepén, esetleg csak furcsa teltségérzés, vagy szorító mellkasi fájdalom (angina pektorisz), ami több mint néhány percen keresztül fennáll
  • kisugárzó fájdalom a mellkasból a váll, a kar, a hát vagy akár a fogak, állkapocs irányába
  • egyre sűrűsödő mellkasi fájdalmak
  • folyamatosan fennálló fájdalom a has felső részén
  • légszomj

Nem tipikus tünetek:

• verejtékezés
  • szorongás
  • köhögés, szédülés, ájulás
  • szapora szívverés
  • hányinger vagy hányás

Tájékoztatás: A honlapon megjelenő anyagok általános tájékoztatásnak minősülnek. Laikusok számára megfogalmazott információk, melyek nem tekinthetők szakmai protokollnak, illetve terápiás ajánlásnak.
(Forrás: webbeteg.hu, otszonline.hu)

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LifePak 15 eszköz megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Köszönjük segítségét!