Most LifePak 15 defibrillátorra gyűjtünk!
Köszönjük életmentő adományát!

LIFEPAK 1000 defibrillátor − 2021.12. hó

Hétköznapi és hivatásos hősök akcióban

Naponta átlagosan 70 ember esik a hirtelen szívhalál áldozatává az országban – életük sokszor a szó szoros értelmében 1-2 percen múlik. Ha van a helyszínen egy talpraesett, laikus életmentő, aki a mentők kiérkezéséig el tudja látni a beteget, többszörösére nőnek a túlélési esélyeik.

Amikor a mentők a helyszínre érve átveszik a beteg ellátását, a legfejlettebb eszközökre van szükségük, hogy a kamrafibrillációt, vagyis a szív elektromos tevékenységének rendezetlenségét kezeljék. A LifePak 1000 félautomata defibrillátor az egyik legjobb választás az ilyen esetekre.

Ezt a speciális eszközt az Országos Mentőszolgálat mentőorvos nélküli kocsijain használják: az egyszerűen és gyorsan bevethető LifePak 1000-nek kulcsszerepe van az újraélesztésben, amíg az esetkocsi a helyszínre nem ér.

Kérjük, támogassa Alapítványunkat, hogy egy újabb mentőautót szerelhessünk fel LifePak 1000 defibrillátorral! Köszönjük!

Minden online adományozónknak egy letölthető, egyedi Skandináv keresztrejtvénnyel kedveskedünk, melyet az adományozást követő visszaigazoló e-mailben küldünk ki. Az ajándék mellett most elküldjük Önnek kisfilmünket is, melyből elsajátíthatja az újraélesztés helyes technikáját.

Épp arra járt – megmentett egy életet

A hirtelen szívmegállás egyik különösen veszélyes esete, ha a beteg éppen járművezetés közben lesz rosszul. Ilyenkor sokszor már nincs ereje az autóval biztonságosan lehúzódni, így könnyen okozhat súlyos balesetet.

Amikor húsvét vasárnapján Kőszeg belvárosában látszólag minden ok nélkül a terelőszigetre futott fel egy Volvo, már lehetett tudni, hogy baj van, csak még azt nem, hogy mekkora. A közelben lévők járókelők az autóban egy férfit találtak teljesen elernyedve, minden életjel nélkül. Azonnal hívták a mentőket, és közben segítségért kiáltoztak.
Béla véletlenül járt arra autójával, de amikor hallotta a segélykéréseket, azonnal félreállt és az autónál termett.

„Az egyik asszony a közelemben beszélt a mentőkkel, kihangosított telefonon. Odakiabáltam, hogy a férfi nem lélegzik, nincs pulzusa, és megkezdem az újraélesztést”

– idézte fel a történetet. Szerencsére tudta, mit kell tennie, bár semmilyen  speciális képzést nem kapott: az évekkel korábbi elsősegélyvizsgán szerzett ismereteit használta, ezúttal éles helyzetben, lélekjelenléte viszont a túlélés zálogát jelentette.

Perceken belül a helyszínre érkezett az eset- és a rohamkocsi, összesen hat mentő dolgozott a férfi újraélesztésén. Azonnal előkerült a defibrillátor is, a több mint egyórás helyszíni ellátás során féltucat alkalommal sokkolták a beteget, mire sikerült stabil állapotba hozni és kórházba szállítani.

A történet végül szerencsére jól végződött: a sofőr túlélte az esetet. A laikus és a hivatásos életmentőknek köszönhetően ezen a húsvéton a férfi és családja szó szerint is az újjászületésért adhatott hálát.

Támogatásával most még több esetkocsit szerelhetünk fel LifePak 1000 félautomata defibrillátorral, hogy a segítség időben célba érjen!

Újraélesztés defibrillátorral

Laikus életmentő szinte bárkiből válhat, aki megtanulja a mellkaskompresszióra épülő újraélesztés mindenki számára elsajátítható gyakorlatát. Ha pedig a szív elektromos tevékenysége is rendezetlenné válik, vagyis kamrafibrilláció alakul ki, akkor szükséges defibrillátort használnunk. Mivel a hirtelen halálesetek több mint 80%-ában szüksége van rá a betegnek, ezért jó, ha tudjuk, mire és hogyan használhatók ezek a készülékek.

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LifePak 1000 megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!