Most tömeges baleseti táskákra gyűjtünk! Támogasd munkánkat!

LIFEPAK 1000 defibrillátor − 2020.12. hó

Félautomata defibrillátor készülék, amelyet a hirtelen szívleállások esetére készítettek el olyan módon, hogy egyszerű és gyors legyen a használata. Azokon a kocsikon használjuk, ahol nincs mentőorvos, könnyű, egyszerűen mozgatható.

Mikor van rá szükség?

„A LifePak eszközöket napi szinten használjuk.” mondja Riczu Norbert, Mentőállomás-vezető.

„A mellkas-kompresszióval inkább csak az életben tartás valósul meg, fenntartjuk a keringést, de elektromos impulzust nem tudunk adni. Ehhez kell a LifePak 1000."

Sok nyilvános helyen is hozzáférhető ma már. Mindig azt szoktuk mondani a laikusoknak is egy újraélesztéskor: ha tud a közelben egy defibrillátort, akkor azt nagyon gyorsan ide kellene hozni…

• Támogatásával Ön hozzájárul 1 db életmentő készülék megvásárlásához
  • 1 db LIFEPAK 1000 defibrillátor ára: 811 530 Ft

A szabadszállási mentőállomás-vezető visszaemlékezése

Három bajtársammal oktatni voltunk egy nagy multicégnél, 2010-ben. Volt ott egy fiatalember, akit nem tudtunk bevonni a világért sem. Lázított, morgott, az lett a vége, hogy a gyakorlásban sem vett részt, azt mondta, hogy nem érdekli ez az egész.

Fél év telt el, jött egy hívás: 65 év körüli férfi TV-nézés közben lefordult a fotelről. Kiérkeztünk – én ilyenkor csak a betegre koncentrálok –, elkezdtük az újraélesztést. Látszott a mellkasán, hogy szakszerűtlenül nyomták; kérdeztük a családtagokat, mi történt? Kiderült, hogy a fia végezte a mellkas kompressziót, én pedig felismertem benne a korábbi renitens tanulómat.

Szerencsére sikeres volt végül az újraélesztés, viszont a betegen két mellkas-rekonstrukciós műtétet kellett végrehajtani, mert a szakszerűtlen kompresszió miatt eltörtek a bordái és a szegycsontja is, amit szinte lehetetlen eltörni. Kérdezte a fia, hogy megismerem-e. Mondtam, persze."

"Rám nézett: ha legközelebb lesz tanfolyam, ő jönni fog."

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LIFEPAK 1000 defibrillátor megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Köszönjük segítségét!