Most LifePak 15 defibrillátorra gyűjtünk!
Köszönjük életmentő adományát!

Innovatív defibrillátor: LifePak 15 – 2021.12. hó

Az ember hajlamos azt hinni, az ő családjában úgysem történik nagy baj. Ám a hirtelen szívhalál nem válogat: egy átlagos napon 70 beteget érint, így bajtársainkat is sokszor riasztják ilyen esetekhez. Sokan, akiket újra kellett éleszteni, második születésnapként emlékeznek meg arról, hogy szerencsések voltak a szerencsétlenségben, és a gyorsan érkező segítségnek hála életben maradtak.

A laikus újraélesztés és a profi segítség együtt életet ment

Az időben megkezdett újraélesztés percenként 10%-kal növeli a túlélés esélyét, amíg kiérkeznek a mentők. A helyszínre érkező bajtársainknak először is monitorozniuk kell a beteget, melyhez elengedhetetlen eszköz a LifePak 15 csúcstechnológiás defibrillátor.

Az eszköz - elődeivel ellentétben - monitorfunkcióit a betegszállítás során is folyamatosan biztosítani tudja, a helyszíni diagnózis ismeretében kerülhet sor az életmentő elektrosokkra…

„Az újraélesztés a mentős munka egyik legkritikusabb momentuma – és nincs is szebb ajándék annál, mint amikor a beteg életét sikerül visszaadni. Ehhez nyújt segítséget a LifePak 15 defibrillátor, amelyet szinte minden kivonuláskor használunk. Vérnyomást és EKG-ritmust monitorozunk vele, így pontosan tudjuk, mikor van szükség az életmentő elektrosokkra”

− foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat vezető mentőtiszt bajtársunk.
A csúcsmodellnek természetesen nem csak a tudása, de az ára is magas: egy kompletten felszerelt, minden szükséges kiegészítőt tartalmazó LifePak 15 életmentő eszköz ára mintegy 9 millió forint.
Kérjük, adományával járuljon hozzá, hogy újabb mentőautót szerelhessünk fel LifePak 15 defibrillátorral!

Adományát most egy 10%-os kuponnal jutalmazzuk, amelyet a Huni.hu Játék és Ajándék webáruházban válthat be egy szuper plüss mentőautóra vagy számos más ajándéktárgyra, valamint egy kivágható mentőautó makettel is megajándékozzuk.

A kupont és a kivágható makettet e-mailen küldjük ki legalább 2000 Ft-os online adományozás esetén. Ajándékot kizárólag az Innovatív defibrillátor: LIFEPAK 15 oldalról (jelen oldal) kezdeményezett adományok esetén tudunk küldeni. A kupon 2021.12.31-ig érvényes, a Huni.hu Játék és Ajándék Webáruházban váltható be online vásárlás során a Rendelés összesítés lépésnél.

„Muszáj volt cselekednem, hogy ne veszítsem el édesapámat”

Íme, egy drámai, ám boldog véget érő történet, amelyben a családtagok és mentősök közös erőfeszítésével sikerült visszahozni egy nagypapát a halál kapujából.
Egy csendes, Tisza-menti kisváros, este nyolc óra. Egy takaros házban egy édesanya altatja gyermekét, a nagyszülők egy másik szobában pihennek. Az otthon békés és nyugodt, mígnem egyik pillanatról a másikra minden megváltozik. A nagypapa alvás közben rosszul lesz, eszméletét veszti, majd csakhamar az is kiderül, hogy megállt a szíve. A sokkból lánya ocsúdik leghamarabb.

„Próbáltam ébresztgetni, felültetni, de nem reagált, közben kiabáltam anyunak, hogy hívja a mentőket. Ők mondták, hogy fektessük le a földre, és kezdjük el a szívmasszázst, amíg érkezik a segítség. Soha nem tettem korábban ilyet, nem tanultam, hogyan kell, így csak remélni tudtam, hogy jól csinálom.”

Mi lehet a legjobb tanács egy ilyen helyzetben? Ne féljünk cselekedni! Az utasításokat követve a kézi mellkaskompressziót bárki elvégezheti. Ritkán előfordul, hogy egy-egy borda megsérül, de mit számít ez, ha cserébe életben tudjuk tartani a beteget? Történetünk hőse is épp ezt élte át.

„Mivel róla volt szó, minden félelmem elszállt. Nem tudom, honnan jött ez az erő, de muszáj volt cselekednem, nem akartam elveszíteni édesapámat!”

Innentől aztán szinte minden percek alatt történt. Először a szomszédból érkezett segítség, majd jött az ügyeletes orvos és a mentők. Bajtársaink az Alapítvány által adományozott defibrillátorral élesztették újra a beteget: többszöri sokkolás és hosszú küzdelem árán került szállítható állapotba.

Lánya lélekjelenléte, a gyorsan érkező segítség és a modern mentéstechnikai eszközök együtt adták vissza a nagypapa életét.

„Apukám a kórházban kapott egy beültetett defibrillátort, szerencsére azóta is velünk van, és remélem, még nagyon sokáig köztünk lesz. Köszönöm a segítséget a családomnak, a szomszéd asszisztensnek, a háziorvosnak, a mentősöknek és a kórház minden orvosának és nővérének. Köszönöm az erőt, amelyet akkor kaptam, és köszönöm, hogy megírhattam a történetünket, talán mások is tanulhatnak belőle”

Laikus életmentés gépi segítséggel

A hirtelen szívhalál ijesztő gyakorisággal csap le, ezért is van szükség arra, hogy minél több laikus is tisztában legyen az életmentéshez alapvető tudni- és tennivalókkal. Szerencsére ma már több mint 1500 helyen találhatóak nyilvánosan elérhető defibrillátorok, amelyekkel hatékonyabb és biztonságosabb az újraélesztés, hiszen elég csak követni a gépi hang utasításait. Íme, a legfontosabb teendők, ha valaki a környezetünkből segítségre szorul.

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LifePak 15 defibrillátor megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.

Köszönjük segítségét!