Támogassa a Mentőmotoros Szolgálat munkáját!
Legyen Ön is életmentő!

Eszköztámogatás a motoros mentőknek 2022.12. hó

A nyári szezon kezdetével az Országos Mentőszolgálat motoros mentőegységei is készen állnak, hogy riasztás esetén elsők között lássák el a bajbajutottakat. A 18 fős flotta évi 2600 bevetésen vesz részt. Ők az Országos Mentőszolgálat leggyorsabb földi mentőegységei, hiszen a kiérkezésük nagyságrendekkel rövidebb a mentőautóéhoz képest.

Az autópályán 9, belvárosban akár 6 perc alatt ott vannak a baleset helyszínén. Felderítenek, megkezdik a betegellátást, amíg kiérkezik az esetkocsi, akiknek így jó esetben csak el kell szállítani a sérültet. Sőt, nem ritka, hogy szüléslevezetésben is részt vesznek.

Segítsük együtt a motoros bajtársakat!

Alapítványunk most eszközbeszerzéssel szeretné segíteni a motoros bajtársak munkáját. Kérem, csatlakozzon Ön is adománygyűjtő kampányukhoz!

Bevetésen a leggyorsabb földi mentők

A motor kiérkezése nagyságrendekkel rövidebb a mentőautóéhoz képest. Ebben egyrészt a motor gyorsasága és mozgékonysága segít, hiszen a baleset körüli közlekedési dugóban könnyebben halad: araszoló vagy álló kocsisor között is átlag 50 km/óra sebességgel tud haladni, ami nagyon gyorsnak számít! Ezenfelül akár pályaudvarokra be tud haladni, peronokra, járdára is gond nélkül fel tud jutni, szemben az mentőgépkocsival.

Amikor a gyorsaságon múlik az élet

Kora nyári napon történt az eset: a pünkösdfürdői strandon egy 8 éves kisfiúhoz súlyos epilepsziás roham miatt hívták ki a mentőket. A riasztás elsőként a motoros mentőkhöz futott be, akik azonnal indultak a Róbert Károly körúti bázisról.

Aznap Nagy Norbert bajtársunk volt szolgálatban. A fővárosi forgalomban rutinosan lavírozott az araszoló kocsisorok között, majd fennakadás nélkül hajtott át a strand területén, hogy még időben segíthessen a fiún. Gyorsaságának köszönhetően 5 perccel korábban odaért a helyszínre, mint az esetkocsink.

"Mennyit ér 5 perc? Kimondva nem sokat, de ott a strandon annak a kisfiúnak az élete múlhatott rajta” – emlékszik vissza Norbert az esetre. A helyszínre érkezve szakszerűen, megfelelő gyógyszeres ellátással csillapította a rohamot, hogy aztán a fiút stabil állapotban a mentős egységünk kórházba szállíthassa.

Támogassa Ön is a motoros mentőket!

Mentőmotoron jelenleg 18 elhivatott bajtárs teljesít szolgálatot. Mindannyian magasan képzett szakemberek, akik rutinosan alkalmazzák az egyszemélyes mentési protokollt. Szokásos munkaeszközük, a mentőmotor megköveteli a kicsi és kompakt eszközök használatát. Eszközállományuk gyakorlatilag megegyezik egy rohamkocsikéval: a gyógyszerek, a légút biztosításához illetve a lélegeztetéshez, újraélesztéshez szükséges eszközök, és EKG is rendelkezésükre áll.

Most arra kérem, segítse Ön is a motoros mentők életmentő munkáját!

Támogatásából tovább tudjuk feljeszteni a motoros őrangyalok felszereltségét mentéstechnikai eszközök átadásával. Speciális végtagrögzítők, a vérzéscsillapító kötszerek vagy a traumás sérülteknél használható egykezes érszorítók vásárlása mellett további fontos eszközöket és műszereket adhatunk át a beérkező adományokból. Sőt! Amennyiben elegendő támogatást tudunk összegyűjteni motoros bajtársainknak, gondoskodni tudunk a flotta bővítéséről is, hogy még több motoros mentő állhasson készenlétben.

Tekintse meg a TV2 Tények plusz riportfilmjét, amelyből megtudhatja, miért fontos a motoros mentők munkája a nyári időszakban:

Köszönetnyilvánítás

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja a motoros mentők eszközállományának fejlesztése, és egy új mentőmotor beszerzése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.