Az élet a legszebb ajándék, amit idén adhatsz!
Csatlakozz adventi akciónkhoz!

Az élet a legszebb ajándék, amit idén adhatsz!

Jótett helyébe jót várj – Ajándék adventi kuponfüzet támogatóinknak!

A karácsonyi időszakban sajnos jelentősen megnövekszik a szívrohamok száma, ami egy átlagos évben is nagy terhet ró bajtársainkra. Advent alkalmából összefogtak a mentőkért az életmentést szívükön viselő webáruházak, hogy egy újabb LifePak 15 defibrillátorral tudjuk felszerelni a hazai mentőautókat: minden adományozónknak 10-20%-os kedvezményeket biztosítanak termékeik árából. Nagylelkű támogatásodat most tehát egy adventi kuponfüzettel jutalmazzuk!

Nem kell mást tenned, mint hogy Te is csatlakozol adományoddal adventi akciónkhoz, támogatsz egy jó ügyet, és élsz a kedvezményekkel a karácsonyi ajándékvásárlás során!

Miért fontos ez az életmentő defibrillátor?

Az újraélesztés a mentős munka egyik legkritikusabb momentuma – és nincs is szebb ajándék annál, amikor a beteg életét sikerül visszaadni. Ehhez nyújt segítséget a LifePak 15 defibrillátor, amelyet szinte minden kivonuláskor használunk. Vérnyomást és EKG-ritmust monitorozunk vele, így pontosan tudjuk, mikor van szükség az életmentő elektrosokkra.

„Decemberben egyre gyakoribbak a rosszullétek, Szenteste szinte egymásnak adjuk a kilincset. Minket ilyenkor az motivál, hogy a legszebb karácsonyi ajándék, hogy valakinek visszaadhatjuk az életét.” – ezt tovább tetézi a koronavírus járvány okozta túlterheltség, ami miatt a korábbi átlagos napi 3000 helyett 4300-nál is több sürgős esethez riasztják a mentőket, miközben a mintavételi igények is húszezres nagyságrendben érkeznek a Mentőszolgálathoz.

Magyarországon a koronavírus járvány megjelenése óta, az Országos Mentőszolgálat 8500 elhivatott bajtársa közel 2 MILLIÓ sürgős esetben segített amellett, hogy 1,5 MILLIÓ mintavételezést végeztek és 170 EZER Covid gyanús vagy fertőzött beteget szállítottak kórházba. De ezekben a percekben sem tétlenkednek, a Te biztonságod érdekében is folyamatos készenlétben állnak!

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány célja, hogy a legmodernebb életmentő eszközöket biztosítsa a magyarországi mentőállomások számára. Az elmúlt öt évben adományozóink jóvoltából összesen 105 db nagy értékű LifePak 15 defibrillátorral segítettük bajtársaink munkáját. Most a Te segítségeddel újabb mentőautót szerelhetünk fel ezzel az életmentő eszközzel!

Támogasd a mentőket és intézd a karácsonyi ajándékok bevásárlását otthonod biztonságából, legyél Te is életmentő! Köszönjük segítséged!

FRISS! LifePak 15 készüléket adtunk át Veszprém és Szombathely Mentőállomásnak (2021. november 24.) – Köszönjük támogatóinknak!

LifePak 15 defibrillátor

Ez a komplex életmentő eszköz alkalmas vérnyomásmérésre, kapnográf és pulzoximéter funkcióval van ellátva, emellett végig monitorozza a bajbajutott EKG-ritmusát, így a bajtársak pontosan tudják, mikor kell defibrillálni.

A speciális eszköz egy igazi csúcsmodell: egyik nagy előnye elődjéhez képest, hogy az EKG és a vérnyomás monitorozását a betegszállítás során is folyamatosan biztosítja

Támogatásoddal most hozzájárulhatsz egy újabb LifePak 15 készülék megvásárlásához!

Tanuld meg Te is az újraélesztés egyszerű módját, töltsd le ajándék útmutatónkat Bala ajánlásával!

Az ünnepi szívroham megelőzhető!

Már beszéltünk róla, hogy az ünnepek alatt hirtelen megnő a szívrohamok száma, most lássuk az okokat és a megelőzés lehetőségeit.

Hideg idő
A hideg időjárás megterheli a szívet, mivel az erek összehúzódnak, ez megemeli a vérnyomást, és a vér is gyorsabban alvad. A fagyos időben végzett fizikai munka pedig csak tovább ronthat ezen.

Halogatás
A statisztikák alapján karácsony napján több szívroham történik, mint az év bármely más napján. Ennek többek között az az oka, hogy a betegek az első szívpanaszok jelentkezését követően halogatják az orvoshoz fordulást, azzal az ürüggyel, hogy nem akarják, hogy az árnyékot vessen a karácsonyi vagy újévi ünneplésre.

Egészségtelen étkezési szokások
Karácsonykor hajlamosak vagyunk sokat és egészségtelenül enni, a szokásosnál több alkoholt fogyasztani, ami mind külön terhet jelent a már meggyengült szívre.

Megelőzés

• Kerüld a nagy hideget, és öltözz rétegesen!
  • Kerüld azokat a helyzeteket, melyek megterhelik a szívet – fizikai megterhelés, érzelmi stressz
  • Figyelj az alkoholfogyasztásra! A túlzott ivás pitvarfibrillációt, szívritmuszavart okozhat, melyek növelik a szívinfarktus és stroke kockázatát.
  • A fertőző betegségek és a láz tovább terhelik a szívet
  • Kérj segítséget! Ha mellkasi fájdalmad van, keress fel egy orvost, ne halogasd a kezelést!

Az akut szívinfarktus gyakori jelei
A szívinfarktus gyakori tünetei ismertek, azonban fontos tudni, hogy nem minden esetben jár olyan drámai tünetekkel, ahogy azt esetleg a filmekben látjuk. Ezért fontos, hogy figyeljük a testünk jeleit és ne bagatellizáljuk el az enyhébb tüneteket sem.

Tipikus tünetek:

• nyomásérzés a mellkas közepén, esetleg csak furcsa teltségérzés, vagy szorító mellkasi fájdalom (angina pektorisz), ami több mint néhány percen keresztül fennáll;
  • kisugárzó fájdalom a mellkasból a váll, a kar, a hát vagy akár a fogak, állkapocs irányába;
  • egyre sűrűsödő mellkasi fájdalmak;
  • folyamatosan fennálló fájdalom a has felső részén;
  • légszomj;
  • Nem tipikus tünetek:
  • verejtékezés;
  • szorongás;
  • köhögés, szédülés, ájulás;
  • szapora szívverés;
  • hányinger vagy hányás.

Tájékoztatás: A honlapon megjelenő anyagok általános tájékoztatásnak minősülnek. Laikusok számára megfogalmazott információk, melyek nem tekinthetők szakmai protokollnak, illetve terápiás ajánlásnak.
(Forrás: webbeteg.hu, otszonline.hu)

Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja 1 db LifePak 15 defibrillátor megvásárlásához szükséges összeg előteremtése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

• korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatásod adómentes.

Köszönjük segítséged!