Legyen Önnek is szívügye az életmentés! Segítse a mentők munkáját!

A legfontosabb életmentő eszközök

Adományával most a legfontosabb életmentő eszközök megvásárlásához járulhat hozzá!
Célunk, hogy 2020-ban a lehető legtöbb magyarországi mentőállomás számára biztosíthassuk ezeket a modern felszereléseket, hogy ha a baleset mégis bekövetkezne, mindannyian a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessünk.
Nézzük, mely eszközöket tartják bajtársaink elengedhetetlennek a mindennapok során!

LIFEPAK 15

Ez a komplex életmentő eszköz alkalmas vérnyomásmérésre, kapnográf és pulzoximéter funkcióval van ellátva, emellett végig monitorozza a bajbajutott EKG-ritmusát, így a bajtársak pontosan tudják, mikor kell defibrillálni.

Ár: 7 791 450 Ft

Mikor van rá szükség?
Hirtelen szívmegállás esetén, ami hazánkban évente körülbelül 25 ezer esetben fordul elő. Ilyenkor, amikor a keringés összeomlik, minden perc számít. A LIFEPAK 15-öt szinte minden kivonuláskor használjuk, a kiérkezéskor kulcsszerepe van a diagnózis felállításában.

LUCAS 3 mellkaskompressziós készülék

A másodpercek alatt felszerelhető Lucas 3-nak köszönhetően biztosított a folyamatos, egyenletes kompresszió, ráadásul mozgás közben, mentőautóban is használható. Használatával felszabadul egy ember kapacitása, aki így más módon vehet részt a mentésben.

Ár: 5.067.300 Ft

Mikor van rá szükség?
Azoknál az újraélesztéses eseteknél használjuk, ahol elhúzódó beavatkozás kell, vagyis hosszú időn keresztül, folyamatosan, egyenletes erővel kell nyomni a mellkast. Mobil eszközről van szó, akkora az egész, mint egy közepes méretű hátizsák, a kollégák a hátukon viszik a beteghez, és másodpercek alatt felhelyezhetjük a mellkasára. Több akkumulátor is van hozzá, hosszú órákig képes így működni.

Kék táska

Azokon a kocsikon visszük magunkkal, ahol mentőorvos is tartózkodik. Tartalmazza a betegek ellátásához szükséges életmentő gyógyszereket, eszközöket, fecskendőket, kötszereket. Minden eszköznek meghatározott helye van, melyet igyekeztünk a betegellátás folyamatához integrálni, hogy a sürgős szükség esetén azonnal és könnyen elérhetők legyenek az életmentéshez, beavatkozásokhoz kellő eszközök, gyógyszerek. A táskában található egy egyedi ampullatár is, amely betegségeknek, szervrendszereknek megfelelő csoportosításban tartalmazza az életmentő gyógyszereket.

Ár: 65 850 Ft

Mikor van rá szükség?
„Egyszerűen mindig szükség van rá.˝ – mondja Huszák Tamás, Mentőállomás vezető. „Ott vannak a diagnosztikai, vizsgálati eszközök, de a folyadékpótláshoz, vénabiztosításhoz kellő dolgok is, valamint a legfontosabb gyógyszerek. Amikor kiszállunk a kocsiból és megközelítjük a beteget vagy sérültet; ezt azonnal megfogjuk és visszük. Egyszóval tényleg alapvető, hogy mindig tökéletesen felszerelt legyen.”

Égési kötszer

A speciális égési kötszer a legkomolyabb égési sérülések esetén is azonnal hűsíti az égett bőrfelületet, csillapítja a fájdalmat, és megakadályozza a fertőzések bejutását a nyílt sebbe. Mihamarabb az égési felületre helyezve fejti ki hatását, óvja a sejteket a további roncsolódástól. 4-5 perc múlva a kezelt terület normál testhőmérsékletű lesz.

Ár: 37 950 Ft

Mikor van rá szükség?
Ezeknek a kötszereknek kulcsszerepük van az égés roncsoló hatásának csökkentésében és a bőr gyógyulási képességének növelésében. Éppen ezért nélkülözhetetlen, hogy a mentőautókat ezzel a speciális kötszerrel szerelhessük fel, hogy minden sérültet hatékonyan el tudjunk látni.

LIFEPAK 1000

Félautomata defibrillátor készülék, amelyet a hirtelen szívleállások esetére készítettek el olyan módon, hogy egyszerű és gyors legyen a használata. Azokon a kocsikon használjuk, ahol nincs mentőorvos, könnyű, egyszerűen mozgatható.

Ár: 811 530 Ft

Mikor van rá szükség?
„A LifePak eszközöket napi szinten használjuk.” mondja Riczu Norbert, Mentőállomás-vezető. „A mellkas-kompresszióval inkább csak az életben tartás valósul meg, fenntartjuk a keringést, de elektromos impulzust nem tudunk adni. Ehhez kell a LifePak-1000. Sok nyilvános helyen is hozzáférhető ma már. Mindig azt szoktuk mondani a laikusoknak is egy újraélesztéskor: ha tud a közelben egy defibrillátort, akkor azt nagyon gyorsan ide kellene hozni…”

Tömeges baleseti táska

Ez a táska, bár nem tartalmaz szigorúan véve a betegellátáshoz szükséges eszközöket, óriási segítséggel bír bajtársaink munkájának megkönnyítése érdekében. Ez a táska tartalmazza azokat a speciális karszalagokat, kártyákat, láthatósági mellényeket, regisztrációs segédleteket és dokumentációkat, amelyeket az ellátás során felhasználunk.

Ár: 83 058 Ft

Mikor van rá szükség?
Tömeges események, például autóbalesetek során, amikor egy helyszínen számtalan sérültet kell ellátnunk, nélkülözhetetlen az erőforrásaink megfelelő átcsoportosítása annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet tehessük a lehető legtöbb emberért. Ilyenkor kiemelten fontos a feladatok megfelelő kiosztása annak érdekében, hogy az ilyen sok sérülttel járó helyszínen a lehető leghatékonyabban tudjunk dolgozni.

Köszönjük, hogy adományával támogatja életmentő munkánkat!