1% - Nekünk sokat számít!

Támogasd az Országos Mentőszolgálat Alapítványt adód 1%-ával!

Adószámunk: 18252831-2-43

Alapítványunk 1%-os kisfilmjében folytatódik a Tartsd életben! Újraélesztés egyszerűen és gyorsan kisfilmünk története. Nézd meg, hogyan éled fel Pindroch Csaba, és hogy mi történik Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szővivőjével a mentőautó előtt!

Bala újabb kalandja a legjobb adó 1% kampány a közönség szerint!

Április 15-étől május 16-áig lehetett szavazni az Adó1százalék.com oldalon meghirdetett „Keressük a legjobb adó 1% kampányt”, ahol 32 induló között vívta ki az első helyett kampányunk, ahol Csuja Imre és társai Győrfi Pálra támadtak, de a történet természetesen jól végződött.

Civil Díjat nyertünk Balával

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a Tartsd életben! kisfilmünk lett a Civil Díj 2016 pályázatán a Legjobb kommunikációs kampány kategória nyertese.

A május 3-ai díjátadó gálán a díjat támogató MagnetHáz aulájában Hajós András konferálta fel az idén először meghirdetett Civil Díj nyerteseit. A NIOK Alapítvány által életre hívott díj a legjobb civil hazai kezdeményezéseket díjazta hét kategóriában.

Enyhítsük együtt a megégett gyermekek fájdalmát

35 éve mentőzik Rácz Tamás. Sok mindent látott már, de máig mélyen megérinti, ha gyermek szenved balesetet. Tisztán emlékszik arra a pár évvel ezelőtti esetre, amikor egy fájdalomtól reszkető kislányhoz riasztották.

„Egy meleg nyári estén riasztást kaptunk, két-három éves forma, félmeztelen kislány magára borította a forró levest. Kiérkezve az alultáplált lánygyereket nagyanyja ölében találtuk egy kétes tisztaságú törölközőbe bugyolálva. Reszketett a fájdalomtól, de nem sírt. Kicsomagolva azt láttuk, hogy az állától a lába ujjáig leforrázta a tűzforró leves.

Száz diák élesztett újra a Fradi-pályán

Kiürítési és újraélesztési gyakorlat, vagyis mit és hogyan tegyünk katasztrófahelyzetben – erről szólt az április 26-án a Groupama Arénában szervezett rendezvény, ahol 100 diák mutatta be egyszerre az erre szolgáló tanulóbábukon, hogy miként kell csak a mellkas nyomásával újraéleszteni. Mindezt több mint ötezer diáktársuk előtt.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Ferencvárosi Torna Club, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) közös eseménye azt a célt szolgálta, hogy minél több fiatal tekinthessen be a szervezetek mindennapjaiba. A kiürítési gyakorlat bemutatása mellett kiemelt figyelmet fordítottak az újraélesztésre is, 100 diák részvételével.

Tartsd életben a TOP10-ben

A hazai közönség legnézettebb Youtube-videói közé került 2015-ben a laikus újraélesztést népszerűsítő Tartsd életben! című videónk, adta hírül az index.hu. Ez az eredmény egészen példátlan a hazai társadalmi célú kisfilmek körében.

A Google kimutatásában azt szemlézte, hogy a hazai netezők körében mely Youtube-videók érik el a legmagasabb nézettséget. A top 10-be mindössze három külföldi videó került be, a hét magyar szpot többségében videóklip és paródia volt. Ebben a rendkívül vegyes mezőnyben tudtunk tízedikként végezni.

Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai közönség kedvencévé vált az életmentő Csuja Imre és a Valami Amerika 2 többi felbukkanó szereplője.

Köszönjük, hogy ilyen sokan megnéztétek és megosztottátok videónkat, közös sikerünk a tízedik hely!

Nagyon jó érzés, hogy életben tartottam – életet mentett a balatonfüredi rendőr

Eszméletlen, nem lélegző férfit hozott vissza az életbe Belák József körzeti megbízott az Országos Mentőszolgálat Alapítvány Tartsd életben! kampányvideójának utasításait követve.

A megmentett balatonfüredi férfihoz fia hívta ki a rendőröket miután telefonon beszélt vele. Érezte a két évtizede elviselhetetlen gerincfájdalmakkal küzdő apja hangján, hogy a végső elkeseredés határán áll. Az öngyilkossági kísérlettől tartva azonnal cselekedett.

ADOMÁNYOZZON!
Fizetési tájékoztató